Как се променя женското тяло след…

Казват, че най-щастливият момент в живота на една жена е раждането. Това е уникален миг и за бащите.

 

Но какви ли не митове и легенди витаят около бременността и самото раждане.

Преди време ви показахме осем бабешки деветини за бременността, които се оказаха верни.

Но сега ще поговорим за това как се променя женското тяло след раждането.

 

 

 

Оказа се, че това което се случва с жените и (леко) шокиращо.

 

Ето и част от промените, които се случват с телата на дамите, след като дадат живот на наследниците си:

Размерът на обувките се увеличава

 


Според изследването размерът на стъпалото може да се увеличи от 2 до 10 мм. Според статистиката 70% от жените преживяват такава промяна след раждането. Прави впечатление, че само първото дете влияе върху размера на обувката.

 

Уголемяване на гърдите

 


Това звучи като доста невероятна промяна, но е факт. Ако детето е голямо, тогава гърдите се уголемяват драстично. Разликата в номера на сутиена преди и след раждането може да е огромна.

 

Бедрата ще станат по-широки


Благодарение на хормона релаксин, връзките в областта на ставите на тазовите кости се отпускат. Поради това бедрата се разширяват. Това е необходимо за нормално раждане. Но след раждането при някои жени тази промяна остава за цял живот.

 

Цветът на косата и очите може да се промени

 


Според учените след раждането е възможна промяна в цвета на косата и очите на майката. Това може да се дължи на играта на хормони, по-специално на меланин. 

За някои промените ще бъдат временни, докато за други ще бъдат постоянни. Понякога жените сивеят след раждането, а друг път изглеждат доста изстрадали.

 

Вкусовете ще се променят

 


След раждането много жени променят вкусовите си предпочитания. Например вместо сладко искат кисело или пикантно. Причината може да е същата като горната – хормоните.

 

Ще се потите повече


Родилата жена може да почне да се поти обилно. По правило това се случва под формата на внезапни атаки, които се появяват през нощта. 

Това може да се случи поради намаляване на нивата на естроген в кръвта. Това е напълно естествен процес, въпреки че понякога се получава прекомерно изпотяване поради неправилна работа на щитовидната жлеза.

 

Появяват се алергични реакции

 


Младите майки могат да развият алергии. Причините включват факта, че имунният отговор става неспособен да потисне реакцията. Тялото буквално търси онези неща, които ще станат провокативни за него.

 

Татуировките започват да изглеждат зле


Татуировките, особено на стомаха, могат да се „объркат“. Промени се наблюдават и по бедрата, гърдите, предмишниците, гърба и други места от тялото, където се образуват стрии след бременността и раждането.

Станете почитател на Класа