Японците сеженят за кукли

Аз съм много негативно настроен към коментарите в стила, че японците са големи перверзници, пише известен руски блогър.

 

Не споря, има хора с болни наклонности, но в коя страна няма такива? В Япония престъпността е минимална и следователно всяко нарушение на закона (дори незначително) е широко разгласено.

 

 

Но този път всичко е малко по-различно и освен като извращение, не мога да го нарека по друг начин. Преди няколко години започнах да се натъквам на интересни ( почти хумористични) новини, че някой японец се е оженил за фигура на идол от някакво аниме. Или отишъл в ресторант с възглавница, върху която бил нарисуван неговият „вифу“.

 

Тогава го приех  с усмивка и си помислих нещо от рода на: „Е, добре, хората имат право да реализират своите фантазии“.

Но сега ставам искрено уплашен за една нация, в която идеята да се заменят истинските хора с нереални такива набира популярност.

През последната година японците започнаха масово да се женят за кукли. Неживите момичета, въпреки че изглеждат като моделки, все пак не са в състояние да заменят истинската съпруга. Но по някаква причина това не спира японците и има все повече такива бракове.

 

 

Компаниите, които започнаха да се появяват в Страната на изгряващото слънце, като гъби след дъжд, предлагат на своите клиенти да реализират всякаква прищявка.

Те могат да направят кукла по поръчка с всякакъв външен вид, фигура и изражение на лицето. Това не са роботи, а просто движещи се манекени, които само отдалечено могат да приличат на човек.

Най-интересното е, че младите хора в страната говорят положително за подобни тенденции. В различни форуми и социални мрежи има коментари като:

"Да, стига сме харчили пари за тези жени! Прибирате се у дома уморени и тя започвате да ти пили мозъка!"

 

 

Тоест, хората абсолютно не виждат нищо лошо в това да живеят с кукла, а не с истински човек. За тях е важно само, че такава "съпруга" няма да се разстрои и да поиска нещо ...

 

Що се отнася до цената за такива съпруги, тогава, както се казва, има за всеки вкус и бюджет. Има евтини опции, започващи от 500 долара, а има и скъпи.

Освен това, както казах по-горе за роботи, производствените компании са готови да предложат такива опции. Тоест такава съпруга ще отговаря на въпроси и ще ви посрещне на прага след работа в престилка и, разбира се, ще ви помогне да се отпуснете.

Но това ще струва съответно повече - трябва да дадете 5000 долара. За обикновен японец подобна придобивка далеч не винаги е достъпна.

Станете почитател на Класа