НАСА показа ужасяващо бъдеще за Земята и отправи предупреждение към човечеството (Видео)

НАСА публикува удивителен анимационен филм, комбиниран със снимки от Космоса, който показва какви ще са последствията от измененията на климата за последните 20 години. За създаване на вицуализация от спътниковите снимки са били необходими повече от три месеца.

 

"Кадрите са уникални, все едно Земята диша. Докато го гледах ми се струваше, че се пренасям в Космоса и, оказвайки се там, мога да пренавия времето, наблюдавайки всички изменения на планетата", разказва един от създателите на филмчето - океанографът от НАСА Джеръми Вердел. На четириминутното филмче може да се види как се е променял размерът на ледниците и на снежната покривка. За глобалното затопляне свидетелстват и кадри, на които Арктика е все по-зелена.

 

Във визуализацията е отразено и състоянието на океаните, а също така и животът в тях - в последните години там са се появили много биологически пусти участъци - места, където почти не са останали живи същества. Създателите на проекта се надяват, че такава визуализация ще накара хората да се замислят за важността от решаване на екологичните проблеми.

 

 

Станете почитател на Класа