Общ език с делфините ще ни послужи и за диалог с извънземни

Учените от университета „Атлантик“ във Флорида смятат, че ако успеят да разработят език, на който хората и делфините да могат да се разбират, това може да помогне в комуникацията ни с извънземни, ако те решат да посетят нашата планета, съобщи „Дискавъри“.
Денис Херцинг и колегите й, които изследват делфините от 27 години, решили, че могат да разработят елементарна система за комуникация, която да позволи на делфините да поискат определена играчка например. През годините са правени много опити за двустранна комуникация с делфините, но никога с група животни.
Учените вече са наясно, че делфините имат много сложни мозъци. Освен това те са организирани в сложна социална структура, могат да се съюзяват и да споделят задължения. След като бъдат тренирани, делфините дори могат да научат език.
„Хората изследват делфините и приматите, за да се опитат да измерят техните умствени способности и да разберат как животните използват своя мозък. Ако попаднем на място с потенциално интелигентни видове, как ще ги разпознаем като такива и как ще можем да установим комуникация с тях. Вероятно на Земята има много видове, от които можем да придобием такива умения“, обясни Херцинг.

Станете почитател на Класа