За цената на успехите в "Злато" - новата книга на британския писател Крис Клийв

За цената на успехите в "Злато" - новата книга на британския писател Крис Клийв
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.04.2024
  • Share:

След успешните си романи "Другата ръка", "Възпламеняване" и "На смелите се прощава" писателят Крис Клийв се завръща на българския пазар с романа си "Злато".

 

 

 

"Крис прави едно метафорично описание на това какво може да се съдържа в идеята за спортиста. Този спортист може да не е с някаква физическа активност свързан, а спортиста като фигура, която събира в себе си амбиция, воля за победа, сила. 

Неща, каквито обикновено се свързват със състезателните натури. Но реално това е книга, която е свързана с човешките постижения

С това, какво влагаме в себе си, влагаме в усилията да бъдем най-добрата версия на себе си. Това, че тримата главни герои в книгата са спортисти, не означава, че тя е за само за хора, които се занимават със спорт?, разказа за предаването "Понеделник вечер" издателят на книгата Невена Дишлиева - Кръстева.

С какво ни печелят героите в "Злато"?

"Основните герои са трима. И тримата са олимпийски колоездачи. Един мъж и две жени. Между тях има отношения, които през годините се променят и еволюират. Има и едно малко момиченце, което е свързано с двама от тях. 

И така, между четиримата ни основни герои се завързва един сюжет, който Крис умее да го заплете така, че да бъде интригуващ и през цялото време да държи темпото на действието. В същото време под повърхността важните неща, които ни казва, са по изключително деликатен начин. Той е психолог по образование. В момента е психотерапевт, допълни още Невена Дишлиева - Кръстева.

Психологът и писателят в Крис Клийв непрекъснато се допълват.

"Психологът е този, който успява да влезе навътре в героите и да направи достоверен психологически профил на героите. А писателят е този, който е воден от чисто любопитство. Той много детайлно проучва средата, обстановката, в която живеят героите му. За тази книга е тренирал колоездене много сериозно, каза още издателката. 

 

Станете почитател на Класа