"Войната на буквите излиза с логото на Ентусиаст

  • Войната на буквите“, една от най-обичаните съвременни български книги, излиза в ново издание от „Ентусиаст“. В този блестящ роман неповторимата писателкаЛюдмила Филиповасъсредоточава творческия си талант върху един от най-важните и емблематични моменти в българската история и разкрива житейските битки и предизвикателствата на цар Симеон, синовете му и техните най-големи противници. Власт, любов, манипулации и епични битки се преплитат, за да разкрият едно от най-великите дела на българския народ и неговите апостоли на буквите.
  • Книгата описва малко познат и много противоречивпериод от балканската история. За някои от изложените в книгата твърдения почти няма документална информация. За други тя е твърде разнородна и противоречива. За трети е обект на тежки спорове. За четвърти – живее в легендите. В това сказание за буквите има по малко от всички, но са направени и предположения, които, макар и логични, поставят под съмнение много от написаното в българската история.
  • Създаването, налагането и съхраняването на кирилицата е дело, което не просто предизвиква гордост – то предопределя народопсихологията ни. В него обаче има намесена мистика, която остава неразбулена и до днес – кой е Черноризец Храбър и каква е скритата сила на буквите? Това е тайна, която преобръща съдбата на хиляди, предрешава битки и дарява неземни сили.
  • Людмила Филипова споделя, че в тази история се случват и вълшебства. „Казват, че великите дела сам Господ ги пазил и насочвал, не зная. Ако не вярвате, четете разказа като приказка – приказката за буквите – и я помнете.“
  • Режисьорът Зорница София пише за „Войната на буквите“: „Имена, които знаем от камъни, музейни витрини и учебници, оживяват пред нашето въображение, оплетени в изкусна мрежа от премеждия, една голяма любов и битки за власт“.
  • „Прочитайки тази книга, ще се почувствате горди, че сте българи“, споделя проф. Христо Пимпирев. А за д-р Соломон Паси книгата романът е надежда за политическо смирение, помирение и мъдрост: „Войната на буквите“ може да спре войната на хората!“.

Станете почитател на Класа