Ценна книга за Сталин и Берия излезе с логото на "Паритет"

Загубил борбата за власт след смъртта на Сталин, Берия заплаща поражението с живота си. Оклеветен от съпартийците си, Берия се превръща в олицетворение на злото. Никита Хрушчов, привърженик на политиката на терора, оглавява заговора за убийството му и го привежда в изпълнение. В тази книга авторът представя своята версия за живота на този суров и изключително надарен човек. Той не се съмнява, че и Сталин, и Берия са били убити от своите в безмилостната битка за властта.

 

d21102d74785973218fbe7898e43764c M

 

‌Лаврентий Берия, известен като „палачът на Сталин“, е една от най-мрачните фигури в историята на Русия. На него се приписва главната отговорност за политическите репресии и убийства. Като най-близък съратник на Сталин, той изиграва решаваща роля в изграждането на Съветска империя. По време на войната ръководи съветския атомен проект, проявявайки уникални организаторски способности. Заслугите му пред съветската държава са огромни. Смятали са го за един от най-вероятните приемници на Сталин.

 

Загубил борбата за власт след смъртта на Сталин, той заплаща поражението с живота си. Оклеветен от съпартийците си, Берия се превръща в олицетворение на злото. Никита Хрушчов, привърженик на политиката на терора, оглавява заговора за убийството му и го привежда в изпълнение. В тази книга авторът представя своята версия за живота на този суров и изключително надарен човек. Той не се съмнява, че и Сталин, и Берия са били убити от своите в безмилостната битка за властта.

 
 
 

Станете почитател на Класа