20 начина да започнете отначало


В “Наръчник на мързеливите момичета за мъжете и любовта” авторката Анита Найк дава ценни инструкции за “употреба” на представителите на силния пол. Няма жена, която да не иска да знае как да омае един мъж, да му влезе под кожата и да разбере какво се случва в главата му. Анита Найк е журналист, чиито статии се появяват редовно в списания Cosmopolitan, Glamour и Closer. Тя е автор и на 35 книги по проблемите на любовта, връзките, секса и взаимоотношенията между мъжете и жените.


1. Поучете се от грешките си в миналото
Това, че последният ви приятел ви е лъгал и изневерявал или пък е бил властен и е контролирал живота ви, не означава, че и следващият ще бъде такъв. Каквито и да са били бившите ви гаджета, е добре да си припомните връзките и да си вземете поука от тях.

2. Забравете за секса след раздяла
Секс с бившия? Просто си правите компания? Съмнявам се! Вероятно се надявате да се съберете отново, докато той си мисли само, че си прекарвате добре. Направете го заради себе си – на всяка цена избягвайте секса след раздяла, защото така само удължавате агонията.

3. Изплачете мъката си пред приятели
Оплаквайте се, хленчете и излейте си мъката пред приятелите, но когато отново започнете да ходите на срещи, не прекарвайте цяла вечер в оплаквания от мъжете. Така давате знак, че с вас човек трудно ще се разбере и че сте мъжемразка.

4. Скърбете известно време и забравете

Дайте си време да забравите бившия си приятел. Преживейте целия процес на отблъскване, депресия, гняв и примирение, преди да поемете дълбоко въздух и отново да се впуснете в търсене на любовта.

5. Не заклеймявайте всички мъже
Лесно е да поставите всички мъже под един общ знаменател, но така ще станете само по-безсърдечни и ще ви бъде по-трудно да се доверите, когато един ден се влюбите в подходящия мъж. На всяка цена избягвайте да правите общи заключения.

6. Не живейте с миналото
Това означава да не вините настоящия си приятел за начина, по който бившeто ви гадже се е отнасяло с вас. Някои от действията му може би ще ви напомнят за предишната ви връзка, но трябва да живеете в настоящето, а не да се връщате в миналото.

7. Не се превръщайте в жертвата с разбито сърце
Мъжете няма винаги да ви напускат  просто не сте имали късмет, както всички останали необвързани хора. Всеки е имал любовни неприятности и е важно да осъзнаете това, за да не приемате себе си като жертва.

8. Ходете на срещи
Ходенето на срещи става все по-лесно, когато го правите по-често, затова, ако не сте излизали от дълго време, сигурно ви се струва страховито. Но най-добрият начин да възобновите уменията си за общуване е да се принудите да излезете отново. Така ще си напомните, че има какво да предложите на мъжете по света.

9. Кажете на всички, че си търсите нов приятел
Няма нищо лошо в това, да уведомите познатите си, че отново си търсите гадже, нито пък да ги помолите да ви уредят среща с някого. Споделете с най-добрите си приятели и ги накарайте да се оглеждат за подходящи възможности.

10. Не се обаждайте на бившия си приятел посред нощ
Нито пък, когато сте пияна, самотна или сте се чувствали зле на рождения му ден. Колкото и да е трудно, трябва да се отърсите от него и от нуждата да е до вас в добри или лоши моменти.

11. Направете някаква промяна
Забелязали ли сте колко жени си подстригват косата, след като скъсат с някого? Тук не става въпрос за наказание, а за промяна. Въпреки че не предлагам толкова драстична мярка, помислете какво можете да научите/видите/посетите. Направете го заради себе си, а не заради някой друг.

12. Просто кажете „да“
Приемайте всички покани, независимо за какво са. Време е да започнете да излизате не само заради срещите, а и за да си припомните, че е напълно възможно да водите пълноценен и интересен живот и без приятел до себе си.

13. Вярвайте в себе си
Бъдете уверени, че ще взимате правилни решения относно бъдещи връзки. След раздялата е лесно да си помислите, че сте в това положение заради лошата си преценка, затова краят на връзката е свързан и с нуждата от изграждане на повече самоувереност.

14. Припомнете си успехите от миналото
Има ли дни в които непрестанно сте потиснати? Вземете лист хартия и съставете списък с успехите си от миналото. В него можете да включите всичко  от постиженията си на работа до случая, в който ви е целунал някой красавец или приятел ви е казал, че изглеждате чудесно.

15. Гледайте романтичен филм
Изгледайте някой романтичен филм не за да изпаднете в депресия, а за да възвърнете надеждите си. Може и да намирате подобни филми за блудкави и глупави, но в тях лесно ще видите онова, което искате, особено ако се чувствате тъжни и имате усещането, че любовта никога вече няма да ви споходи.

16. Направете първата стъпка
Ако раздялата може да ви научи на нещо, то е да не чакате любовта да се появи пак, а да се възползвате от възможностите, които ви се предоставят. Кой го е грижа дали вие трябва да направите първата стъпка, като се регистрирате в уебсайт за запознанства или пуснете обява. В случай че ви се случи нещо вълнуващо или пък дори намерите мъжа на живота си, ще ви интересува ли как точно е станало?

17. Не си мислете, че срокът ви на годност изтича
Вие сте на еди-колко си години и това ви навежда на мисълта, че следващият мъж непременно трябва да се окаже подходящият за вас. Подобни размишления със сигурност ще ви причинят разочарования, ще ви тласнат към неподходящ партньор или ще ви карат да хлипате в леглото си след всяка среща. На дупето ви няма етикет със срок на годност  разполагате с много време да откриете мъжа на живота си.

18. Съставете си план
Какво искате да постигнете през следващите шест месеца? Съставете списък с целите си  романтични, лични и професионални, и започнете да работите по изпълнението им. Това не само е добър начин да се разсеете след раздялата, но и да гледате положително на нещата, които ви предстоят.

19. Бъдете отворени към любовта
Сигурно ви се струва очевидно, но отворени ли сте към любовта? Имате ли желание да се влюбите отново, да излизате с някой мъж и да се доверите на друг човек? Или сте твърде заети да гледате причините, поради които той не е подходящ за вас, за да обърнете внимание на качествата, които вероятно го правят добра партия. Дайте шанс на любовта! Какво ще изгубите?

20. Научете се да харесвате мъжете

Това означава да ги харесвате както като приятели, така и като любовници. С колкото повече мъже се запознаете и сприятелите, толкова по-малко ще идеализирате мъжкия пол и ще се чувствате по-спокойни в тяхната компания. Това означава, че и те ще се чувстват приятно във ваше присъствие, а кой знае какво може да се случи след това...

Станете почитател на Класа