Нона Йотова с фест в Банско

Виктор Калев и Красимир Радков се специални гости, които ще забавляват публиката по време на летния театрален фестивал "Банско 2009", организиран от Нона Йотова. Фестът ще продължи от 7 до 14 юли. Сред най-атрактивните имена, ангажирани в програмата, са актрисата Цветана Манева, режисьорът проф. Здравко Митков и шефът на младежкия театър Владимир Люцканов.
"Фестивалът в Банско е единственото място в България, където всички участници заедно с гостите са поканени за цяла седмица. Така ще могат да изгледат представленията на колегите от другите театри, което в София е невъзможно. Миналата година дори покорихме планинските върхове заедно с Камен Донев и Иван Ласкин."
Фестивалът се открива с аматьорския спектакъл на Велко Кънев „12 разгневени монолога“. Театър „Зад канала“ ще покаже „Охранители“ с Христо Мутафчиев, Мария Статулова можем да видим на 9 юли в моноспектакъла "Надеждата сляпа" от Боян Папазов. На необичаен "изпит" ще бъдат подложени на 10 юли Христо Мутафчиев, Атанас Атанасов, Пенко Господинов, Василена Атанасова в „Шведска защита“ от Жолди Галсеран под режисурата на Бина Харалампиева. Владимир Пенев се представя с „За вредата от тютюна и други неща“ по Чехов, постановка на Елена Панайотова. Самата Нона Йотова ще зарадва феновете си с авторския спектакъл „Ще потъна в очите ти“, в който участва и звездата Емилия Радева. Театър „Българска армия“ участва във феста с нашумялата постановка „Ножица трепач“, в която блестят Камен Донев, Александра Сърчаджиева, Диана Любенова.

Станете почитател на Класа