Руският писател и учен Алексей Шадрин: Духовен център край Приморско разкрива древни тайни


Алексей Шадрин е световноизвестен учен и терапевт, д-р по психология, един от водещите специалисти в света по регресивна терапия. Автор на десетки новаторски методики в психотерапията, на учебник и на трилогията „Лечение с миналото”. Шадрин води майсторски класове в Русия, САЩ, Швеция, Норвегия, Финландия, Унгария и др. Майсторският му клас „Тъмната стая – преодоляване на детските страхове” е призната от съвременните американски специалисти за революция в детската психотерапия.
От 1991 г. насам Шадрин е преминал всички нива на обучение при тибетските и египетските „пазители на знанието” (т.нар.върховни жреци).
Поводът за срещата ни е новата му книга "Регресивна терапия. Колелото на живота. Пътешествие отвъд предела", която вече е и на нашия пазар.



- Г-н Шадрин, какво е вашето послание към всички, които ще прочетат новата ви книга "Регресивна терапия. Колелото на живота. Пътешествие отвъд предела" ?
- Искам да внуша на хората, че могат да гледат на живота много по-оптимистично, да се разделят с фобиите си и неправилните модели на поведение. Тази книга позволява да се промени отношението изобщо към заобикалящия ни свят. Целта ми е да разкрия необходимостта да се запознаем с нашите спомени отвъд нашия живот, да накарам хората да се докоснат до новите духовни ценности, да се избавят от страха от смъртта.

- Можете ли да уточните кои болести се повлияват чрез тази нетрадиционна терапия?
- Няколко групи фобии, неудачни модели на поведение, психосоматични заболявания, бронхиална астма.

- Звучи невероятно бронхиалната астма да е продукт на психогенна основа?
- Възможно е причините да се коренят още в ембрионалния период на човека. Чрез регресивна терапия стигам до първопричината за появата на тази болест. И тогава, като лекувам онова, което е останало в далечните спомени, в подсъзнанието, успявам напълно да отърва пациента от бронхиалната астма.

- Как провеждате лечението?
- Чрез стимулиране на паметта, без хипноза. При хипнотичната регресия има опасност от странични ефекти. Съзнанието има защитна функция като кожата в човешкия организъм. Когато го блокираш, психиката става много ранима, както тялото, ако е останало без защитната си обвивка. Например, по време на хипноза човек, който изпитва ужас от задушаване, може така да се вживее в спомените си, че да спре да диша и наистина да умре, защото в този момент съзнанието му е изключено и той не може да разграничи спомените от реалния свят. Когато съзнанието е будно, това не може да се случи.

- Казвате, че пациентите ви не са под хипноза. Как тогава успявате да ги накарате да се върнат в миналото си?

- Използвам специална методика за измамване, заобикаляне на съзнанието, макар че то продължава да работи. Чрез моя метод човек изпада в нещо подобно на медитация. Хем усеща всичко, което се случва около него, хем е много по-спокоен и работи на подсъзнателно ниво.

- Можете ли да кажете, че обучението ви при тибетските и египетските "пазители на знанието" е повратна точка във вашата лечителска методика?

- Нищо не се промени в живота ми след срещата с тях. Причината е, че аз се родих с памет за предишните си животи и отиването ми при тибетските и египетските лечители беше като връщане у дома. Там срещнах своето духовно семейство, за кратко време се познахме, това са хората, с които съм бил заедно много животи подред. Всеки човек си има собствена мисия – да се развие възможно най-добре за определен отрязък от време (един живот). Най-важното е да осъзнаеш защо си на тази земя, да постигнеш хармония, като правиш онова, което те прави щастлив.

- Интуицията помага ли ви, за да намерите верния път в лечението на пациента?
- Интуицията е елемент от нашето подсъзнание, спомен от миналото, затова най-често ни дава правилния отговор. В този смисъл и на мен ми помага. Желая хората да бъдат сами себе си. Учителят подарява крила на своите ученици, за да могат да летят, докато самият той е здраво стъпил на земята. Ако се издигнат рисковано високо във въздуха, аз съм тук, за да ги върна в реалността. Придобиването на навици е много по-ценно от написаните духовни напътствия.

- В своите лекции у нас много често говорите за децата на бъдещето - децата „индиго“. С какво те са по-различни от връстниците си?
- Те са изключително интелигентни, често неразбрани. На 7 години са напълно завършени като личности. Тоест в детското тяло живее възрастен човек. Те предпочитат да общуват с по-възрастни хора, защото връстниците им са на доста по-ниско интелектуално ниво от тях. Основният конфликт между тях и родителите им идва от неразбирането на бащата и майката, че в дома им живее възрастен човек в детско тяло, а те го третират и наставляват като дете.

- А как трябва да се отнасяме към тях?
- Като към възрастни. Те често знаят много повече от родителите си. В момента работя върху продължението на „Регресивна терапия“. Работното заглавие на втората част е „100 страха, 100 фобии“.

- Вие предвиждате големи промени, които ще настъпят на Земята през 2012 година? Духовно объркани ли ще бъдем, или няма да се разминем и с природни катаклизми?
- Със сигурност това няма да е краят на света. Природата няма да се промени, няма да има вселенска катастрофа. На 21 декември 2012 година ще настъпи определен еволюционен етап, който ще доведе до раждането на шестата раса. Хората ще се почувстват много несигурни и напрегнати. Това ще се случи и ще продължи около 30 минути. Чувството ще бъде подобно на това, което изпитва пасажер на кораб при първите минути от своето пътуване във водата. Най-комфортно ще се чувстват хората индиго, защото те ще са подготвени. Сред неподготвените са възможни повишена агресия, хаос, напрежение. Но това не е краят. И след 2012 година всеки ще има шанс да се променя, да преминава на по-високо духовно ниво, а това ще му донесе комфорт и спокойствие.

- Има учени, които говорят за четвърта световна война, за психотронно оръжие и за пълно унищожение на света. Вие какво мислите по въпроса?
- Това, което пише по книгите и се представя във филмите, не е вярно. Психотронното оръжие не е развито на такова високо ниво. Такива способи се владеят само от хора учени, които използват познанията си за лечение на хората. Само шепа учени са наясно как може да се използва силата на мисълта - това са много специални хора, с висок морал, които никога не биха се продали. Ние работим за обединяване на човечеството, а не за неговото разрушение.

- Смятате ли, че на планетата ни наистина има места с особено енергийно излъчване, за които се пише толкова много?
- На всеки континент има такива точки: В Азия – местността Шамбала в Непал, в Африка - Египет, в Америка - Перу и Мексико. В Европа такива места има в Южна България – Странджа, Рила, Родопите. Много интересна е също и местността край Приморско на територията на бившата резиденция „Перла“ - Беглик Таш. Убеден съм, че Беглик Таш е древна атланска обсерватория с възраст над 20 хиляди години, която е била духовен и културен център. По-късно траките я използват не по предназначение, а като храм светилище.

Интервюто взе Долорес Витанова

Станете почитател на Класа