Погребват Джако в стъклен ковчег

И след петия ден от смъртта на поп иконата Майкъл Джексън истерията около него продължава с пълна сила. Буквално на всеки час медиите по света бълват новини и факти досега останали неизвестни за феновете му.
Голям интерес предизвика въпросът кой и как ще наследи легендата. Последните новини са, че майката на Майкъл Джексън временно получава ограничени права да се разпорежда с имуществото му. Катрин Джексън ще може да се разпорежда с предмети, които са били лична собственост на покойния й син. В молбата си до съда тя бе поискала да й бъдат предадени хиляди предмети, подготвени за търг, който след смъртта на певеца бе отменен.
Съдията Мичъл Беклоф реши 79-годишната Катрин Джексън да получи временно и попечителство върху трите му деца. Семейството на звездата твърди, че той не е оставил завещание, но по този въпрос има противоречиви информации. Твърди се, че адвокат на Джексън разполага с негово завещание, което може да представи на съда.

Бави се и подготовката на погребението на легендарния певец

Бащата на Майкъл Джексън е заявил, че семейството на певеца все още не е започнало да урежда траурната церемония, тъй като изчаква резултатите от втората аутопсия, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Джо Джексън е отхвърлил слуховете, че синът му ще бъде погребан в "Невърленд". Източници твърдят, че семейството на легендата иска частна служба за най-близките роднини и приятели. Обсъжда се идеята тя да бъде предавана по високоговорител заради хората, които ще изпълнят улиците около дома на фамилията в Енчино.
Смята се, че погребението на Краля на попа ще засенчи това на Краля на рока Елвис Пресли, който през 1977 г. бе изпратен в последния си път от 75 000 души. Възможно е то да си съперничи с погребението на принцеса Даяна, за което преди 12 години само в Хайд парк се събраха 250 000 души.
В. "Сън" пише, че семейството е обсъждало и идеята тялото на Майкъл Джексън да бъде поставено в стъклен ковчег, за да могат почитателите да си вземат последно сбогом с Краля на попа.
Сам Браун, бивш продуцент на Майкъл Джексън, цитиран от "Контактмюзик", призовава членовете на семейството му да изберат песента One Day In Your Life за погребението. Браун твърди, че тази песен винаги е била една от любимите на Краля на попа и че самият той я е намирал за подходяща за подобен повод.
Джанет Джексън може да пее вместо брат си на някои от концертите в Лондон, пише в. "Сън".
След смъртта на Краля на попа промоутърите от компанията AEG са изправени пред реалната опасност да загубят голяма сума пари и търсят различни решения за излизане от ситуацията. Един от обсъжданите варианти е Джанет Джексън да пее вместо брат си. Промоутърите обмислят и вариант на сцената да се появи "дигитален" Майкъл Джексън.

Смъртта на Краля на попа бе най-отразяваната новина на планетата

това сочат резултатите от канадско изследване, цитирано от АФП. Изключение правят само десетина страни, сред които Китай и Иран, както и в канадската провинция Квебек.
През 24-те часа след смъртта на певеца над 5 милиона минути ефирно време са посветени на събитието. Два дни след кончината на изпълнителя на Thriller вестници в целия свят са публикували 120 000 статии за това събитие, сочат данни на канадската агенция за наблюдение на медиите "Инфлуънс къмюникейшънс".

Нови книги за великия артист ще излязат още тази седмица

Американските списания "Пийпъл" и "Лайф" подготвят специални издания в памет на Майкъл Джексън, които ще излязат през август, съобщи Асошиейтед прес. Нови книги за певеца ще излязат още тази седмица. Издателствата "Триумф" и "Уитман" са готови със самостоятелни издания за Краля на попа. Те ще излязат до края на тази седмица със заглавие "Майкъл Джексън".
Иън Халперин, описал живота на музиканти като Кърт Кобейн и Селин Дион, работи върху книга за Майкъл Джексън още преди смъртта на певеца. Неговата биография "Без маска: Последните години на Майкъл Джексън" ще излезе в края на юли.

Майкъл имал 200 тайно записани парчета

Тайно създал и записал около 200 песни, чиито авторски права приживе делегирал на създаден за неговите деца фонд, съобщава Daily Express. Краля на попа си бил оплел юридически кошницата така, че кредиторите да не могат да пипнат дори една-единствена песен от този таен "хитов фонд". Никой досега не е чувал 200-те тайни парчета, с изключение на няколко души, участвали в записите, чиито имена обаче засега също са мистерия. Знае се само, че текстовете на доста от тях са посветени на защитата на природата. Специалисти оценяват неиздадени хитове на не по-малко от 100 млн. долара. Изглежда че Джексън, ако не планирал, то вероятно е бил предчувствал края си - той хем е търсел начин да обезпечи финансово децата си, хем да се изплъзне на кредиторите си, като опази и децата си от лапите им. Наличието на "Фонд 200" все пак не е потвърдено официално. Освен това, дори да го има, с изявленията на бившата му съпруга Деби Ру, че Джако не е биологичният баща на децата й, юридическият казус около това, кой всъщност трябва да наследи авторските права върху фонда, съвсем се заплита.

Станете почитател на Класа