Топдизайнери представят уникати

Лондонски дизайнери демонстрират от понеделник най-добрите съвременни бижута в британската столица на започналата Седмица на бижутата. Събитието се провежда за втори път и е наречено от ценителите на красотата „Тържество за сетивата“. Любителите на изящни накити могат да се насладят на невероятните дизайнерски решения, които предлагат майсторите и тази година.
Стандартните бижута - колиета, гривни, обеци, са оригинално комбинирани с накити, превърнати в шалове, пелерини или използвани като основни елементи от тоалета, смело втъкани в дрехата. Невероятните дизайнерски решения предлагат комбинация между сребро, злато, кожа и естествени тъкани - памук, коприна, лен, в уникални съчетания.
„Вратите на изложбата са отворени за посещение както за обикновени зрители, така и за купувачи и колекционери, на които им се предоставя възможност да открият, закупят и поръчат модели от ексклузивна селекция на най-иновативните бижута“, създадени днес, обясняват организаторите.
Във връзка със събитието, което ще продължи до събота, символът на британската столица - виенското колело "Окото на Лондон", бе трансформирано в гигантски диамантен пръстен.
Миналата година на модното събитие присъстваха много дизайнери, артисти и британски аристократи. Звезда на шоуто бе кристалният гигант Swarovski, който представи разнообразна колекция от облекла, инкрустирани с кристали, във фантастичен и готически стил. Други топбижутери като Theo Fennell, Stephen Webster и Shaun Leane показаха последните си модни "творби на изкуството" от злато, диаманти, платина и всякакви скъпоценни камъни.
„Още от първия ден интересът към модното събитие е голям. Прави впечатление, че хората идват не само да разглеждат и да се възхищават на уникалните предложения, но много от тях са склонни и да купуват, тъй като средствата, вложени в оригиналните тоалети, са си една добра инвестиция по време на икономическата криза“, обобщават организаторите.


Ушиха шапка за 2,7 млн. долара

Най-скъпата шапка в света определено не може да претендира за титлата "най-красива". Дизайнерът й е Луис Мариет, а шапката е направена от платина и диаманти. Тя бе представена от актрисата Алиша Уит в Christie's, в Лондон.
Моделът се нарича Chapeau d'Amour (Шапката на любовта) и се оценява на 2,7 млн. долара.
За съжаление на колекционерите шапката не се продава.

Станете почитател на Класа