Символи и образи

На 19 април се състоя поредното официално откриване на пътуващата изложба „ГЛАГОЛИЦА И ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ” на Павлин Петров. Изложбата, чиято национална обиколка се осъществява под егидата на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7 , беше подредена във фоаето на Регионален исторически музей – Благоеврад и беше лично открита от директора на културната институция – г-жа Галина Миленкова.



Предрешен като прабългарски кан, авторът на творбите Павлин Петров поздрави гостите и им благодари за интереса към творчеството му, а Даниела Капинчева – арт – мениджър на художника, разкри някои от неговите бъдещите творчески планове. Художникът подари на домакините на изложбата своя творба, специално създадена за случая, която според думите на госпожа Миленкова, ще допълни и обогати фонда на музея.



Гости на изложбата бяха местни представители на културния елит, ученици и студенти, както и представители на медиите в града и региона. Гостуването на изложбата в Благоевград постави началото на едно ценно и взаимополезно сътрудничество между Регионалният музей и А.Р.И.З. – 7, чиято основна цел и стремеж е опазването на родното ни културно – историческо наследство и нацоналното ни самосъзнание.

Следващата спирка от националното турне на изложбата е прабългарското селище „Фанагория” край Варна.




Станете почитател на Класа