Деликатеси за театър

На десерта Тирамису приписват способността да повдига духа и настроението. От там идва и името му на италиански „Tirami su“, което трябва да означава „Повдигни ме“. Това навярно се дължи най-вече на силното кафе и захарта в десерта...

Театър „СОФИЯ“ кани на театрална гастрономическа дегустация с новата си  премиера, която ще се състои на 23 април, наречена по любимия сладкиш ТИРАМИСУ на младата полска драматуржка Йоанна Овшанко.

Пиесата е в превод Мариана МИНКОВСКА, а с режисурата се е заел опитният провокатор Николай ПОЛЯКОВ, за сценографията и костюмите се е погрижила Огняна СЕРАФИМОВА, а видео картината е дело на Евгения СЪРБЕВА. Ролите на младите оправни офис фурии ще се превъплътят актрисите Лилия Маравиля, Силвия ПЕТКОВА , Мила БАНЧЕВА, Дария СИМЕОНОВА, Лора МУТИШЕВА, Луиза ГРИГОРОВА и Снежана МАКАВЕЕВА. Постановката се реализира с подкрепата на Полски институт в София.


 
Те са млади, красиви, работят в рекламна агенция, печелят добри пари.Чудесно се справят със съблазните и капаните на големия град, знаят как да се обличат и къде си струва да отидат. Те са предмет на възхищение и ненавист. Вие ще можете да надникнете под красивата им обвивка. Направете го. Интересно е. Освен това всички те са луди по невероятния и много модерен десерт - тирамису.

 Според оригиналната италианска рецепта Тирамису се е правело като към маскарпонето са се прибавял крем Забайон от сурови яйца и кристална захар, бита сметана и разбира се, не на последно място по важност маслени бишкоти савоярди, потопени в силно еспресо. 

Дали постановката ще успее да се справи с тази рецепта?!- предстои да разберем.

Станете почитател на Класа