Дъхав спомен за безкрайността

 Двама бургаски художници Живко Иванов и Жеко Стоянов зарадваха любителите на изкуството в морския град с обща изложба живопис. В много от картините на творците основен герой разбира се е свързано  с морето неговата мамеща и вдъхновяваща красота.  Това не е първата съвместна изложба на двамата бургаски художници тяхното творческо приятелство продължава вече от няколко години. Съвместното излагане на платна засилва въздействието на техните работи, защото напомя за приятен разговор, където основната тема е особеното чувство от радостния допир до безграничната стихия на морето.

 

 

Живко Иванов има  вече са над 30 самостоятелни изложби, като част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия “Любке”, в Белгия, Холандия и Чечения, в галерия “Biscuit Factory” в Нюкасъл, в Сърбия и т.н. В няколко от последните си интервюта големият бургаски художник Георги Баев казваше за Живко Иванов: „Той е моят наследник“.


Жеко Стоянов е роден 1954 г. в с. Заберново –Бургас. През 1973 г завършва архитектурния техникум в Бургас, а през 1979 г. завършва специалност промишлен дизайн в Москва. Това е и периодът, в който се влюбва в руската песен и развива своя музикален талант. Активните му творчески изяви винаги са свързани и с двете му страсти – рисуването и музиката. Негови картини се намират в частни галерии и колекции в Германия, Унгария, Норвегия, Франция, Холандия, Канада, САЩ и др.

Дружество на бургаските художници
до 23 октомври (неделя)

 

 

Станете почитател на Класа