Арестуван е украинецът-подбудител за убийството на Алексей Петров

Подбудителят за убийството на бившия съветник в ДАНС Алексей Петров е арестуван. Задържаният е украински гражданин с инициал Р, пише ПИК.Българските специални служби в сътрудничество със Софийската градска прокуратура са влезли в следите на чужденеца преди около две седмици.

Той е бил забелязан да се навърта около дома на Алексей Петров в дните преди атентата и е бил засечен от една от охранителните камери.

След това е започнало неговото проследяване. Той е бил изненадан преди няколко дни и арестуван. Украинецът е бил толкова изненадан, че не е успял да окаже съпротива.

Прокуратурата го е привлякла като обвиняем и му е определила мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа, която ще настоява да бъде удължена от съда.

Предполага се, че украинецът е искал да отмъсти на Петров за това, че с негово съдействие е бил принуден да напусне пределите на страната.

Още след опита за атентат Алексей Петров посочи, че най-вероятно той е свързан с работата му като съветник в ДАНС. 

Бандитите откриха огън с гранатомет по бронирания "Мерцедес" на бившата барета. За щастие снарядът бе спрян от тежките ламарини на немския автомобил и не успя да експлодира и уцели мишената си.

Петров се отърва невредим и предложи награда от 100 000 долара на хората, които успеят да му намерят информация за извършителите на покушението.

Най-вероятно това е разкритието, за което вчера в интервю намекна главният прокурор Сотир Цацаров.

Станете почитател на Класа