Елена Йончева обяви дали влиза в листите на ДПС за изборите

Елена Йончева обяви дали влиза в листите на ДПС за изборите
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    24.04.2024
  • Share:

Не мога да коментирам самата процедура по номинирането ми, но трябва да кажа, че тук, в Европейския парламент, работя много добре с депутатите от ДПС. Това заяви евродепутатът Елена Йончева за номинацията и подкрепата, която получи от ДПС за втори мандат в Брюксел.

 

 

"Заедно с тях работим по теми, важни за България - и Шенген, и пакта за миграция. Координирахме се и по темата за отвлечените българи.

Аз работя активно и по въпроса, свързан със защита на журналистите от преследване", каза Йончева в сутрешния блок на bTV.

На въпрос ще бъде ли част от листите на ДПС на предстоящите избори след тази номинация, тя не даде еднозначен отговор.

 

 

"Не знам дали ще бъда част от листите на ДПС. Приех поканата, при условие че имам пълната свобода да работя по тези важни теми - не само за медийната свобода.

А медийният акт, който гласувахме по мое предложение, действително още не е влязъл в сила, но ще влезе. Обсъдихме темите за миграцията, с каналджийството, за антикорупционния закон", подчерта отново тя.

На въпрос в какви отношения е с лидера на ДПС Делян Пеевски, Йончева отговори така:

"Не съм изграждала отношения на доверие с Делян Пеевски в личен контакт, а в рамките на моята работа. А моята работа е публична и е гаранция за моята независимост, освен това може да бъде проследена от всеки в абсолютно всеки един момент. 

Нещо много важно обаче искам да кажа и за войната в Украйна, тъй като, както знаете, съм била военен кореспондент. Била съм ранявана, отвличана и знам какво означава за хората една война.

По тази причина на 1 март 2022 г. гласувах за резолюция относно руската агресия в Украйна. В нея се казва, че трябва да престане всякаква военна агресия, военните действия да се прекратят и да се положат дипломатически усилия", завърши още Йончева.

 

Станете почитател на Класа