Неочаквано: Даниел Митов се оттегля! Няма да е външен министър

Неочаквано: Даниел Митов се оттегля! Няма да е външен министър
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.04.2024
  • Share:

„В тази ситуация за мен е ясно, че не бива да се превръщам в ябълка на раздора и фигура, която да разделя и обществото и да пречи на институциите да си вършат работата. Затова със сигурност оттеглям своето одобрение за това да бъда външен министър“. Това заяви заместник.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание (НС).

 

 

„Искам да благодаря на служебния премиер за доверието, на г-н Борисов, че подходи с разбиране към евентуална моя роля в Министерство на външните работи (МВнР).

Приех не защото това е основна цел за мен, бил съм външен министър и не е в това въпросът.

Въпросът е, че в тази ситауция държавата трябва да има ясен външнополитически курс, който да е проатлантически, пронатовски и проевропейски“, каза Митов.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ядоса и заяви: "Всеки ден е свързан с външния министър Даниел Митов. Не е честно това".

Малко след това служебният премиер Димитър Главчев отиде на среща с президента Румен Радев, за да коментират евентуалните смени на министри, а малко след това временният министър-председател излезе и обяви, че "няма новина, а разговорите продължават".

 

Станете почитател на Класа