Нагла лъжа на Денков закопа Живко Коцев, осветлиха нов детайл от скандала

Нагла лъжа на Денков закопа Живко Коцев, осветлиха нов детайл от скандала
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.04.2024
  • Share:

От скандалите в МВР до сблъсъка за парите във фискалния резерв - започна ли предизборната кампания за политиците?

 

 

Темата в ефира на Нова тв коментира политическият анализатор Георги Харизанов.

По темата за бъдещото управление на страната анализаторът е на мнение, че би могло да се формира експертно правителство, но то ще бъде маскирано задкулисие. 

„Политиката не представлява тези скандали от последните дни, това е жълтения. Има системен проблем с изтичането на информация от прокуратурата“, каза той.

По думите му това става, когато наближат избори и това оставя у обществото усещане, че прокуратурата е част от политическия процес.

„Няма някой, който да не е компрометиран, обвиняван, разпитван. Хората губят доверие в политическия процес.

Защо прокуратурата го прави, това също е важно. Много се лъже от страна на политиците.

Излиза Денков и казва, че Живко Коцев е притискан, в следващия момент излиза разпечатка, че Коцев сам е звънял на Сарафов да иска среща с него“, каза още анализаторът.

Според него просто много се лъже.

„Парламентарната квота при прокурорите трябва да бъде попълнена. Останахме с впечатлението, че всичко в правосъдната система е цветя и рози и има човек, който разследва главния прокурор.

А какво стана обаче? Лена Бориславова пише въпроси? Уважаеми юристи, от добрите сили, така не се прави реформа с въпросчета“, каза той.

„Предишното управление го потопиха много неща, но най-вече това, че много се лъже. Политиците обиждат себе си и нас с обясненията, които се опитват да ни пробутат“, категоричен е той.

Уважаеми граждани, у вас някой водил ли е непознати навръх рождения ви ден? Да хване и да ги доведе и да каже: „Абе доведох ти тия двамата, ти не ги познаваш, ама сега ще се запознаете““, каза Харизанов.

„А те по пътя, незнаейки, че ще идват на вашия рожден ден, в таксито хващат и рисуват вас и цялото ви семейство на една маса и рамкират картината. Ама това по пътя, в таксито“, иронично добави той.

Това сериозно ли е? Бивш вътрешен министър, човек, който преподава на студенти. Недейте така, срамно е“, каза Харизанов.

Бориславова може да не разбира как работи прокуратурата, но беше права за едно. Живко Коцев не изглежда като престъпник, той не е, той дори не е обвиняем, той е свидетел. Не казвам нищо такова, изтъквам само истината която е обидна за публиката“, каза той.

 

Станете почитател на Класа