Георги Свиленски: ГЕРБ хвърлиха бялата кърпа, борбата е била за постове!

Георги Свиленски: ГЕРБ хвърлиха бялата кърпа, борбата е била за постове!
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    25.03.2024
  • Share:

Защо българските граждани трябваше да загубят девет месеца до вчера, когато ГЕРБ хвърлиха бялата кърпа, за да стане ясно, че борбата е за постовете. Няма политики, няма проблеми, няма разговори за цените на водата, тока, за доходите на българските граждани. Пак питам - защо трябваше да минат още девет месеца, които да бъдат загубени?, това попита зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски в ефира на БНТ.

 

 

Дано гражданите вече са наясно кои са ПП и за какво се борят, кои са ГЕРБ и за какво се борят и кои са БСП и за какво се борят. От тези предстоящи избори очаквам признание, оценка и реакция от българските граждани, добави още той.

Социалистът недоумява защо ГЕРБ си оставя вратичка за работа с ПП-ДБ след изборите, при положение, че сега не могат да се разберат. Той посочи, че на предстоящия вот очаква българските граждани да дадат оценката си за това управление.

 

 

"Ако могат да работят след изборите, защо не могат и преди изборите? Нали работят за България? А ние ще работим за решаваме на проблемите - с тези, които не искат да ги решават, и искат само постове. С тях няма как, заяви Свиленски.

С кого ще правим коалиция е вечният въпрос. 10 години БСП беше единствената партия, която си удържа на думата. Нека да минат изборите, да видим резултатите и тогава да коментираме. Да не бъдем като ПП, които преди изборите говорят едно, след тях друго.

Нека да попитаме за какво ще се бори всяка една партия, но да го каже преди изборите, не след тях. И когато се напише всичко в една табличка, лесно ще се види формулата на управление на всеки. А не както вчера Денков се унижи да се моли на ГЕРБ да го изчакат още един ден. 

 

 

Не мисля, че парламентът ще стане арена, в смисъла на някакви сблъсъци, но партиите ще си изявяват позициите, защото там е мястото. Има си правилник, който трябва да се спазва.

В нормална ситуация парламентът винаги заседава. Спомнете си 2020 година, когато Борисов изкара първия си пълен мандат. Парламентът работеше до последно. Не се разпускаше за щяло и нещяло. Това, че от последните три години сме в някаква шизофренична ситуация и ще ходим на пет избора, е съвсем друго, категоричен е още Свиленски.

На въпрос как определят в БСП позицията на ГЕРБ и дали мандатът трябва да се върне, Свиленски отговори така:

"Доколкото познавам Борисов, като човек, който сутрин говори едно, на обед друго, а вечер прави трето, смятат, че те са се изчерпали и няма как да има мандат. Нашата позиция е такава - този парламент е изчерпан и мандатът трябва да се върне."

Социалистът отбеляза, че БСП ще върне третия мандат, ако го получи. Този парламент е изчерпан, подчерта още той.

 

Станете почитател на Класа