Фронтът срещу ГЕРБ - с крадено име

Фронтът срещу ГЕРБ - с крадено име
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    18.01.2021
  • Share:

Общият фронт от седемнадесет политически партии и граждански организации, който на предстоящите парламентарни избори ще се бори да свали ГЕРБ от власт, стартира кампанията си с нечисти игри. Lupa.bg научи, че мега коалицията, нарекла се „Ние гражданите”, всъщност е откраднала името от едноименното гражданско сдружение.

 

В основата на въпросната менте коалиция са Валери Григоров с неговата „Коалиция за теб, България” и Светозар Съев от политическа партия „КОЙ”.

Преди седмица стана ясно, че около тях двамата са се групирали общо 17 формации с обща цел отхвърлянето на модела на управление, корупционните схеми и практики на ГЕРБ, както и на останалите представители на статуквото.

Парадоксалното в случая е, че тази коалиция се обявява срещу кражбите във властта, а сама стартира политическото си битие с кражба.

 

„Ние гражданите” всъщност е името на неправителствена организация, сформирана малко след фалита на КТБ. Тя обединява всички пострадали вложители в банката, а нейни председатели са Вера Ахундова и Даниел Божилов. Не е ясно защо Валери Григоров и Светозар Съев са решили, че могат да си присвоят набралото популярност име.

 

Знае се обаче, че Валери Григоров мина през няколко политически формации в опит да се добере до властта. Първоначално той се завъртя около партията на Меглена Кунева, но след като не получи избираемо място в листите, се опити да я разцепи. Последва втори политически опит в „България без цензура” на Николай Бареков. Там обаче се случва абсолютно същото.

 

По информация  през лятото на 2020 г. година Валери Григоров направил опит за сделка и с Мая Манолова, но опитът му бил неуспешен. Днес разочаровани от кандидат-политиците вече се питат как така тези хора, които не могат да измислят име на коалицията си, имат претенции да управляват България. 

 

Валери Григоров с Александър Томов

Станете почитател на Класа