НДСВ ще участва на местните избори

Ръководството на НДСВ започва разговори с местните структури за издигане на кандидати за кметове на частичните местни избори през есента. Това съобщиха от централата на партията вчера. Досега са насрочени частични избори за 24 октомври в 16 кметства и общини, но предстои насрочването на избори в големи общини като София и Враца. На парламентарните избори през юли партията не успя да прескочи бариерата от 4% и остана извън Народното събрание.
Политическият съвет на жълтите е решил да се обяви против сезирането на Конституционния съд за текстове в Закона за опазване на културното наследство, което направи омбудсманът Гиньо Ганев миналата седмица. Той лобира за промени, които са в полза на частните колекционери. „НДСВ застава зад закона и изразява безпокойство, че евентуалната отмяна на текстове ще се отрази негативно на опазването на националното културно богатство“, заявяват от „Врабча“. Според тях културните ценности трябва да се запазят от посегателствата на олигархията.
От централата на партията заявяват, че ще проведат консултации с политическите сили и ще търсят подкрепа в посока съхраняване на културното наследство на България.

Станете почитател на Класа