Борисов: От две седмици Щабът ме моли да спрете да се гаврите с тях

Щабът не е разформирован, от две седмици ме умоляват да спра да се гаврят някои от журналистите с тях. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в Министерски съвет, където се появи заедно с председателя на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски. 

"Както виждате генералът си е жив и здрав. Изобщо нямаше да развалям на хората празничното настроение, ако не сезирах поредния умисъл. Щабът никога не е разформирован.

Щабът работи по следни начин: избран в зависимост от ситуацията, която ежедневието предполага да имаме най-бързите действия. Голяма болница, най-голямата болсница, РЗИ-ата, Гранична полиция, Външно министерство. Щабът е доста голям. Част от щаба всяка сутрин се явявав лицето на нейния председател, информират и задават въпроси. Забележете всяка сутрин в 7.00 ч. щабът първо се среща с мен. Всяко нещо се обсъжда по стотици пъти, докато не се намери пълен консенсус. Едва тогава те слизат и обявяват това, което. Самият щаб има по дадени теми разногласия. Едва тогава здравният министър или съответният министър дава своята заповед", каза още Борисов.

Той отчете, че от две седмици щабът го умолява да се спре гаврата с него всяка сутрин. "Една част си вършат работата, други идват буквално, за да се заяждат с тях", каза още Борисов.

Станете почитател на Класа