Меркел готви неочакван удар за Великобритания

Канцлерът на Германия, Ангела Меркел по всяка вероятност ще откаже предложението на британския министър-председател за преговори за Брекзит. Това пише вестник The Sun.


Лидерът на ФРГ ще продължи твърдата позиция на Европейския съюз (ЕС), за това, че предпазната клауза и договорът за оттегляне от ЕС няма да бъдат преразглеждани.


Според източници, правителството на Меркел вече предвижда, че излизането на Великобритания от съюза без да е постигната сделка е „много вероятно", като се има предвид, че Джонсън настоява предпазната клауза за границата с Ирландия да бъде премахната.


Очаква се, че министърът на финансите на Обединеното кралство, Саджид Джавид ще посети съвсем скоро Берлин за първите си разговори лице в лице за Брекзит с колегата си Олаф Шолц, уточнява Фокус.


Представителите на Берлин очакват Джонсън да използва срещата от високо равнище на Г-7 в Биариц, за да си осигури пробив в преговорите. Той ще се срещне за първи път с лидерите на ЕС, включително с Ангела Меркел и Еманюел Макрон, на срещата в южната част на Франция.

Станете почитател на Класа