ББЦ подкрепя ГЕРБ заради ”рекета” на Реформаторския блок

България без цензура" дава предварителна подкрепа на ГЕРБ за съставяне на правителство, за да свали напрежението, на което я подлагали от Реформаторския блок, обясни в петък Румен Йончев от "България без цензура" пред Нова телевизия.

Според него целта на реформаторите била да си "позлатят пръстите". Метафората за "златния пръст" бе използвана за Волен Сидеров в 42-то Народно събрание.

В петък ББЦ трябва да проведе консултации за съставяне на правителство с преговорния екип на ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов обявиха, че не смятат да сключват коалиционно споразумение с ДПС и партията на Николай Бареков. Въпреки това ББЦ упорито се натиска да подкрепя управление на ГЕРБ.

"Реформаторите се опитват да позлатят пръстите си. Против сме всички, които опитват да скроят правителство на златния пръст. Ще подкрепим правителство на ГЕРБ с мандат на ГЕРБ. Това сваля напрежението от ГЕРБ и податливостта на рекетиране", обясни Йончев.

Той каза, че за да е стабилно следващото управление, е добре в него да участват повече парламентарни групи - три или четири. "Ние сме в политическия център и можем да работим с всяка от парламентарните сили за добро управление, но наша задача винаги е била да не допускаме ДПС във властта", обясни Йончев.

Станете почитател на Класа