Радан Кънев: Бихме управлявали с ГЕРБ при много ясни условия

Цялата тази непоследователност на българските политици е това, което трови доверието. И аз имам подозрението, че това се прави, за да се сваля активността. Ние сме единствените, които не го правят.  Ако излязат 4 милиона, нашият резултат ще е двоен от този, ако излязат 3 милиона.

Това заяви в интервю за Нова телевизия реформаторът Радан Кънев в коментар на променящите се позиции на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на коалиционните възможности за партията му след изборите на 5 октомври.

Нищо лично към Борисов, каза Радан Кънев, но по отношение на ГЕРБ каза:  „Имаше задявки с ДПС. Сериозни. Имаше задявки с БСП. Сериозни."

Кой прави мнозинство, кой не прави мнозинство - това ще го кажат българите на 5 октомври. Ние даваме отговор с кого бихме управлявали, с кого не. Не сме отстъпили и със сантиметър. Бихме управлявали единствено с ГЕРБ при много ясни условия, на които ГЕРБ към момента не отговаря, заяви Радан Кънев.

Всички са започнали да се въртят около измислен победител и са спрели да се борят. Ние обаче продължаваме да се борим. Ние имаме документа си за какво се явяваме на избори и ясно казваме какво правим в следващия парламент, посочи реформаторът.

Радан Кънев алармира за сериозен натиск от страна на ДПС в определени райони.

Според него най-откровените лъжи по време на тази предизборна кампания са тези на лидера на „България без цензура" Николай Бареков.

Тези нахални лъжи не са опасни, защото дори хората, които гласуват за тези партии, знаят, че това е лъжа. Най-опасният популизъм, е че може да има стабилност в България сега, каза Радан Кънев.

Представителят на Реформаторския блок отказа категорично да определи с по една дума всеки от опонентите си - лидерите на БСП, ДПС, ГЕРБ и ББЦ. Никога не използвам персонални квалификации, заяви той и сложи Миков, Местан, Борисов и Бареков под общия знаменател „конкуренти с по-слаба платформа от нашата".

В седмицата на лидерите на Нова Радан Кънев седна втори на стола в тв студиото с костюм за 400 лева, купен с отстъпка от реалната му цена от 700 лева и призна, че шофира рядко, обикновено ползва метро, докато съпругата му кара Форд Фокус, живее с малко над 3000 лева, от които със 700 лева си погасява кредита и още около толкова дава за частна детска градина за сина си, поради липса на места в държавна.

Като най-добро свое качество Радан Кънев посочи здравите си нерви. А на въпроса за най-лошото той отговори: Прекалено здрави нерви - търпя много.

 

Станете почитател на Класа