Първанова: Бареков преговаряше с ДПС да стане новият Делян Пеевски и да го измести

Председателят на НДСВ Антония Първанова поиска право на отговор заради реплика на лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

По време на гостуването си вчера в сутрешния блок на Нова телевизия Бареков заяви, че Антония Първанова буквално стоеше пред хотел във Варна, за да й предложа да стане партньор на ББЦ. Отказа се, защото искаше да води листата на България без цензура във Варна".

Днес Антония Първанова категорично отрече думите на Николай Бареков и обясни поведението му с това, че е "доста изнервен от напускането на ключови фигури и структури от партията му".

"Между НДСВ и ББЦ няма политически и идеологически съвпадения, но най-шокиращото за нас бяха неговите хвалби, че води преговори с ръководството на ДПС, и по-скоро с определение фигури, поставени лица, за това да бъде новият Делян Пеевски и да го измести, и да се превърне в същия фактор за българския политически и икономически живот", заяви Първанова.

Аз съм казала и по-рано, че за нас разговорите с ББЦ са невъзможни, защото имаме несъвпадения - и политически, и идеологически, повтори тя.

"Ние сме разговаряли за общото управление на страната, защото за нас политика и управление са две различни неща. От ръководството на НДСВ направихме консултации с почти всички политически партии, които в момента са регистрирани. Нищо специално за Бареков, той беше един от всичките", уточни Антония Първанова.

Станете почитател на Класа