Касим Дал: ДПС чака срещата с Ердоган от пет години

ДПС чака тази среща от пет години, но начинът и времето - по време на избори, са обезпокоителното в срещата на Лютви Местан с Реджеп Тайип Ердоган", заяви председателят на партия „Свобода и достойнство" Касим Дал в интервю за Нова телевизия.

Взаимоотношенията на „Свобода и достойнство" с управляващата партия и с президента Ердоган са дългосрочни и са се развивали през годините, отбеляза Дал.

„ДПС успя да отвоюва дата на изборите. 5 октомври е Курбан Байрам и това ще активира много изселници да гласуват", посочи той.

„В Реформаторския блок няма разделение. Ние сме един отбор, представляван от петима лидери", подчерта Дал.

„Радан Кънев каза, че ще се стремим да отидем на избори с консенсус. Такъв нямаше и той оттегли кандидатурата си за председател. Няма страх, че ДСБ иска да превземе властта в РБ. Ще изберем председател след изборите", посочи той.

„Преди да изберем председател, трябва да променим учредителното споразумение и да видим каква ще бъде ролята на председателя на Реформаторския блок - при ясно разписани правила ще направим избора на 10 ноември. Най-важно за нас е единството на блока и доброто представяне на изборите", каза в пряка телефонна връзка зам.-председателят на Движение „България на гражданите" Найден Зеленогорски.

Станете почитател на Класа