В понеделник кабинетът заседава извънредно заради бежанците

На извънредно заседание на Министерски съвет в понеделник ще се обсъждат въпросите за бежанците. Това каза Васил Маринов, зам.-министър на вътрешните работи, цитиран от Агенция "Фокус". На днешното заседание на Министерски съвет беше обсъден доклад за отпускане на допълнителни средства за бежанците, посочи той. „Сумата, която се обсъжда, е 27 млн. лв. за всички ведомства, които се занимават с въпроса за бежанците. Възражения нямаше. Но окончателно решение не е взето, ще бъде взето в понеделник. Няма да бъдат канени кметове. По-голямата част от средствата е за МВР”, добави зам.-министър Маринов.
„Всички ведомства, които са ангажирани с въпроса, работят със собствени средства. Всички деца до 15 години ще бъдат ваксинирани, като това е за сметка на НЗОК. Лицата, които подадат заявление за закрила, се осигуряват от НЗОК”, каза още зам.-министърът.
„С оглед бюджета за 2014 година, МВР има недостиг на средства и това налага търсене на ново разпределение на средствата. Има идея три полицейски школи да бъдат събрани в една. Всичко зависи от капацитета къде ще могат да бъдат събрани всички курсове. Пазарджик има 4 корпуса – 2 корпуса се ползват, 2 – не”, каза още зам.-министър Маринов.

Станете почитател на Класа