Мая Манолова: Вотът на ГЕРБ не може да мине

Необходими са 121 гласа, за да мине вотът, така че даже и „Атака” да са строени до един в пленарна зала и хипотетично да подкрепят ГЕРБ, няма да има резултат от вота.

Това коментира в кулоарите на Народното събрание, преди провала на днешното му заоседание, депутатът от Коалиция за България Мая Манолова. Тя обаче похвали ГЕРБ, за това, че се включват в нормалните парламентарни практики като внасят вот на недоверие. По думите на Манолова, тя като парламентарист се радва за това, че парламентаризмът се реабилитира в това управление и при това правителство, а ГЕРБ се връщат в комисиите и започват да участват в парламентарния дебат.

„Те се включват в дебатите, правят предложения, задават парламентарни въпроси. Имат 97 депутати и могат да направят чудеса с тази група”, посочи Мая Манолова. Според нея, парламентарната група на Бойко Борисов може да бъде полезна на правителството на Пламен Орешарски като коректив, тъй като в групата на ГЕРБ има бивши министри и хора, придобили и парламентарен, и управленски опит.

Винаги има за какво да бъде критикувана и бита една власт, обобщи Мая Манолова. След което веднага допълни, че правителството на Пламен Орешарски слуша критиките и се съобразява.

Станете почитател на Класа