Дебатите по вота - днес, гласуват го след 24 часа

Дебатите по вота на недоверие към правителството, внесен от ГЕРБ, ще се проведат днес, а гласуването трябва да е 24 часа след техния край.Резултатът от вота е ясен предварително, тъй като БСП и ДПС имат 119 депутати, а ГЕРБ - само 97. Хората на Волен Сидеров ще отсъстват от работа заради посещение в Брюксел.

ГЕРБ атакуват неясната функция на Министерството на инвестиционното проектиране. Негов титуляр е Иван Данов. Ведомството все още се структурира и ще се помещава в сграда на ул. "Съборна", като се планира в него на бъдат назначени 125 души.

Първоначално от партията на Бойко Борисов планираха да поискат Народното събрание да гласува недоверие на кабинета "Орешарски" за цялостната му политика. Така обаче при неуспех те нямаше да могат да внесат втори вот през следващите 6 месеца. След критики от страна на Реформаторския блок и представители на "Протестна мрежа" Борисов реши да поиска вот на недоверие няколко пъти по различни теми, като се започне с провала в областта на инвестиционното проектиране. Вчера депутати от ГЕРБ обявиха, че вече подготвят искане за политиката по отбраната. В мотивите, изложени от ГЕРБ, се посочва, че създаването на ресорно министерство е "изкуствено, необосновано, без добавена стойност, неефективно и неаргументирано". От партията на Борисов смятат, че политиката на кабинета в областта на инвестиционното проектиране е довела до хаос и блокиране на администрацията, намеса в работата на местната власт, забавяне на инфраструктурни проекти и риск от провал в жилищния сектор.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/157859-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%82-%D1%89%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B5-%D0%BA%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8.html
Първоначално от партията на Бойко Борисов планираха да поискат Народното събрание да гласува недоверие на кабинета "Орешарски" за цялостната му политика. Така обаче при неуспех те нямаше да могат да внесат втори вот през следващите 6 месеца. След критики от страна на Реформаторския блок и представители на "Протестна мрежа" Борисов реши да поиска вот на недоверие няколко пъти по различни теми, като се започне с провала в областта на инвестиционното проектиране.

Вчера депутати от ГЕРБ обявиха, че вече подготвят искане за политиката по отбраната. В мотивите, изложени от ГЕРБ, се посочва, че създаването на ресорно министерство е "изкуствено, необосновано, без добавена стойност, неефективно и неаргументирано". От партията на Борисов смятат, че политиката на кабинета в областта на инвестиционното проектиране е довела до хаос и блокиране на администрацията, намеса в работата на местната власт, забавяне на инфраструктурни проекти и риск от провал в жилищния сектор.

Три основни аргумента в подкрепа на министерството са формирали на "Позитано" 20. Първо, искането на ГЕРБ било несериозно, тъй като вотът бил за нещо, което тепърва се изгражда. Мотивите на опозицията не издържали, понеже били повърхностни, както и фактът, че в повечето страни имало по две ведомства - на регионалното развитие и на проектирането.

Станете почитател на Класа