Българинът Борис Георгиев за втори път номиниран за световна икономическа награда


Младият българин Борис Георгиев, който спечели миналата година престижната световна награда „Най-добра дипломна работа за 2012 година“, тази година отново е номиниран за конкурса за икономически и финансови разработки, който се провежда във Филаделфия.
Тази година Георгиев, който е възпитаник на Университета в Орхус, Дания, участва с тема, свързана с финансовата икономика. „По-точно представя модел за оптимизиране на инвестиционни портофолиа. Нагледно развива няколко инвестиционни стратегии и полазва тяхното практическо имплементиране“, каза пред komentator.bg Георгиев.
Младата българска надежда е единственият претендент от Европа на престижното състезание и представлява на него единствения Европейски университет. За участие в конкурса са били представени общо 50 работи. Останалите кандидати са от Американски университети.
International Atlantic Economic Society е една от големите световни икономически асоциации, издаващи редица икономически научни журнали. Състезанието се организира ежегодно, като "сляпа група" съдии (икономисти и финансисти) от целия свят оценяват работите анонимно. Финалът ще се проведе тази година във Филаделфия, САЩ - 10 до 14 октомври.

Станете почитател на Класа