Цачева призова политиците да забравят личните си пристрастия

В условията на политическа криза, каквато се наблюдава в страната, трудно би могло да се очаква да се води конструктивен диалог между партиите. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш председател на Народното събрание Цецка Цачева пред агенция "Фокус".

По думите й за преодоляването на тази криза е необходимо политиците да забравят личните пристрастия и да намерят идеите, които да тласнат страната към развитие и стабилизация.

Цачева подчерта, че моментът това да се случи е пропуснат и няма много полета за политически диалог. „Отсъства не само комуникация, липсва желание от страна на управляващото мнозинство за диалог. Това беше една от причините, която мотивира групата на ГЕРБ да напусне парламента”, посочи тя пред Агенция „Фокус”.

„Не е нормално повече от два месеца парламентът и управляващото мнозинство да не излъчат послание към опозиционната група. Те не пожелаха да разговарят с нормалните парламентарни способи. След като по този начин е ситуиран парламентът и работи с отчайващо нисък рейтинг, аз лично не съм оптимист, че в рамките на 42-рото Народно събрание може да се постигне напредък чрез диалог”, коментира депутатът от ГЕРБ.

Цачева каза още, че няма причина на този етап партията ѝ да се върне в пленарна зала, тъй като ситуацията не се е променила и въпреки проявеното желание от страна на лидера на партията Бойко Борисов няма пряк диалог с управляващото мнозинство.

Станете почитател на Класа