Двама нови кандидати за шефове на ДАНС

Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще изслушва кандидатите за председател на Държавната агенция “Национална сигурност”. Това съобщиха от правителствената информационна служба.
Двамата кандидати Недялко Недялков и Владимир Писанчев ще бъдат изслушани във вторник, 16 юли, от 15.30 часа в зала "Изток" на Народното събрание. Владимир Писанчев в момента е изпълняващ длъжността председател на Държавна агенция "Национална сигурност". Преди да застане на това място той беше зам.-шеф на Агенцията. Преди време Писанчев призна, че е един от кандидатите за високия пост и заяви, че, ако бъде избран, ще се съгласи да поеме ДАНС.
На заседанието, на което кандидатите ще бъдат изслушани, са поканени президентът Росен Плевнелиев председателят на Върховния касационен съд, главният прокурор, зам.-вътрешен министър, шефът на Народното събрание, председателите на парламентарно представените групи и председателите на парламентарните комисии по вътрешна сигурност и обществен ред, отбраната и външната политика.

Станете почитател на Класа