Ситнилски е готов да напусне поста си във ВСС, ако обвиненията срещу него се докажат

Камен Ситнилски, член на ВСС заяви, че ще напусне поста си, ако се докаже, че е манипулирал магистрати. „ВСС трябва да довърши своята проверка докрай. Даже предложих на колегите на комисията да обсъдят възможност или една временна комисия да се създаде или същата комисия, да извърши една анонимна анкета сред нашите избиратели - делегатите от делегатското събрание, като зададе три въпроса. Някой въздействал ли е и манипулирал ли е? Този някой кой е? И ако колегите отговорят„Да, еди-кой си манипулира”, да си заминаваме. Ако колегите отговорят „Не, никой не ни е”, тогава да продължаваме работата”, обясни Ситнилски.
Ситнилски беше изслушан в понеделник от Етичната комисия на ВСС заедно с останалите участници в поредния скандал с изтекли записи на разговори от СРС-та. Те породиха съмнения за възможни задкулисни игри при избирането на началниците в съдебната система.
В сряда се очаква на извънредно заседание Комисията по етика към Висшия съдебен съвет (ВСС) да вземе решение по случая с изнесените в интернет сайт СРС-та с участието на магистрати.

Станете почитател на Класа