Кунева: Обединение в дясно няма, водим разговори

„Обединение в дясно няма, все още само водим разговори. Ние сме сбор от партии, които са се съгласили да говорят заедно". Това заяви при посещението си в Русе лидерът на партия „България на гражданите" Меглена Кунева. Тя допълни, че предпочита да нарича сбора от партии „реформаторска платформа", а не блок. Характеристиките на тази платформа са отхвърляне на картелния модел на управление, прозрачност на партиите, конкуренция и премахване на олигархичната зависимост на икономиката. Всички партии около тази платформа са излъчили групи, които да водят разговори помежду си.

Кунева допълни, че разговори за избори и общи листи не са водени. Платформата е отворена и за граждани и организации, които да участват с идеи и да осъществяват контрол.

Меглена Кунева бе в Русе, където присъства на отчетно-изборно събрание на местната структура. Русенската структура на партия „България на гражданите" номинира единодушно Меглена Кунева за председател на партията. На провелото се късно вчера отчетно-изборно събрание за член на Националния съвет бе номиниран и Найден Зеленогорски. Зеленогорски изпълнява функциите на организационен секретар до конгреса, който ще се проведе на 28 септември.

Станете почитател на Класа