Прокуратурата обвини Мирослав Найденов

Специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към СГП привлече в качеството на обвиняем бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Досъдебното производство № 29-П/2009 г., по което той е привлечен като обвиняем, е образувано на 9 ноември 2009 г. срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 321, ал. 6 НК., съобщиха от прокуратурата. Мирослав Найденов се смята за един от най-приближените на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, пише БГНЕС.

Найденов е обвинен за това, че през октомври 2010 г. е обещал подкуп в размер на 200 000 лв. на Светослав Симеонов - длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение - изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", за да извърши действие по служба, а именно да подпише платежните нареждания за възстановяване на ДДС на търговските дружества "В.Д.В. 007" ЕООД и "Мелком" ООД по "Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г." - престъпление по чл. 304а НК.

Станете почитател на Класа