Делян Добрев: В ЧЕЗ работи бившата съпруга на Доган

В енергоразпределителната компания ЧЕЗ са назначени бившата съпруга на Ахмед Доган и синът на Христо Бисеров, а Моника Йосифова прави рекламата на компанията, обяви икономическият министър в оставка Делян Добрев пред bTV.
Той коментира това по повод на информацията, че близкият до Румен Николов – Пашата Митко Каратиста е в управлението на ЧЕЗ. За това съобщи пред парламента депутатът от БСП Антон Кутев, който също е работил в дружеството. Добрев подчерта, че Каратиста не е назначен нито от него, нито от предшественика му Трайчо Трайков, нито от друга държавна институция.

Добрев обяви, че въпреки оставката правителството на Бойко Борисов продължава да работи със същия ентусиазъм, докато президентът Росен Плевнелиев не назначи служебен кабинет. Министърът в оставка увери, че всички обещания на Бойко Борисов ще бъдат изпълнени, и подчерта още веднъж, че настояването за национализация на ЕРП-тата е несъстоятелно.

„Настояваме намаляването на цената на тока с 8% да стане от 1 март, въпреки че енергийният регулатор настоява това да стане през март. Работим в посока изпълнение на обещанието, натискаме ДКЕВР, въпреки че е независим орган,” коментира Делян Добрев. Той призна, че е подценил проблема с предишния председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев именно защото вярвал в независимостта на регулатора. Делян Добрев е категоричен, че лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет, но обясни, че процедурата изисква време.

Станете почитател на Класа