Президентът свиква КСНС във вторник заради кризата в страната

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Тема на заседанието на КСНС е “Рискове и заплахи за сигурността и стабилността в страната, произтичащи от политическата и социална криза”. Консултативният съвет ще се проведе във вторник, 26 февруари 2013 г., в 13.00 часа на "Дондуков" 2.

Обстановката в страната се нажежи, след като вече седмици не стихват протестите срещу монополите в цялата страна. Утре се очаква да се проведе най-голямата демонстрация досега. Миналата неделя по улиците в цялата страна излязоха над 100 000.

В сряда пък правителството подаде оставка заради сблъсъците между протестиращите и полицията. В четвъртък НС гласува оставката на кабинета. Засега основната идея на политическите сили е да бъде разпуснат парламента и да се назначи служебно правителство, което да подготви парламентарни избори.

Днес обаче представители на протестиращите заявиха, че искат програмно правителство, а не служебен кабинет. Те настояват 41-вото Народно събрание да продължи работата си.



Станете почитател на Класа