Граждани призоваха да не се разпуска парламента, преди да се гласува Изборния кодекс

На кръгла маса в София, на която се събраха представители на 16 съюза и обединения, 46 граждани, както и 137 сдружения от цялата страна, беше взето решение да не се разпуска 41-то Народното събрание, докато не се промени изборният кодекс и докато не се реши за активното участие на гражданите в парламента.

Гласувано беше 50% от народните представили да се избират марижоритарно, т.е. да не бъдат партийни кандидати. Всички бяха едонодушни, че Конституцията на България трябва да бъде променена.

На форума предварително бяха поканени представители от всички политически партии.

Скандалите между участниците за това кой да вземе пръв думата продължиха и в следобедните часове. Един от организаторите на събитието е Андрей Слабаков.

Всички присъстващи решиха да внесат декларация при президента с конкретни искания. Сред предложенията са да няма жандармерия в страната ни, да се въведе данък "простащина" за всички, които слушат или разпространяват чалга, да има още една държавна телевизия, като ръководството й да се избира пряко от народа, както и на всеки чин в училище да има тъчскрийн.

Присъстващите на форума се съгласиха да се срещнат отново с групите от Сливен, където се провежда също кръгла маса.

Следващата събота те ще обсъдят дали да се обединят.

Станете почитател на Класа