Никога няма да подкрепя легализация на проституцията, обяви Цветанов

Вътрешният министър Цветан Цветанов се обяви категорично срещу узаконяването на проституцията в България. Относно узаконавянето на проституцията, Цветанов каза: „Докато аз съм в политиката, никога по никакъв повод няма да съдействам за приемането на такъв закон, защото в немалко от случаите – подобни момичета дори не усещат в какво са въвлечени в началния етап. Те дори нямат смелостта да се противопоставят на това, което се нарича сексуална експлоатация”.
Министърът на вътрешните работи и председател на Националната комисия за борба с трафика на хора Цветан Цветанов изнесе публична лекция на тема „Трафик на хора” в Нов български университет.
Важно е българските граждани да подават информация на съответните органи, за да подпомогнат дейността им, и да бъдат локализирани и установени момичета - жертва на трафика. Това е основният акцент на националната комисия и това, което успяхме да направим през последните години, е да се повиши броят на установените жертви на трафика на хора. През 2008 - 2009 г. те са 240 - 250 установени жертви, но през последните години този брой се увеличава, каза Цветанов.

Станете почитател на Класа