ДСБ изпращат Костов при Надежда за спешна коалиция

ДСБ упълномощи лидера на партията Иван Костов да проведе незабавно среща с Надежда Нейнски и с десните формации от Синята коалиция. Целта е да бъде подписано коалиционно споразумение и да започне реална работа за предстоящите парламентарни избори.
Това обяви Радан Кънев след заседанието на Националното ръководство на ДСБ. По повод срещата на Национален съюз „Единство" в Пловдив и регистрираното в последствие Гражданско сдружение „Единство" Кънев заяви, че ДСБ вижда в тази среща желание и готовност десницата в България да се обедини въз основа на съществуващата Синя коалиция, напусната от СДС.
По думите му съществуващата Синя коалиция трябва да бъде основа на дясна коалиция срещу ГЕРБ. Същата позиция заемат и в „Единство", подчерта Кънев и изрази увереност, че ще се обединят с ДСБ и веднага след това ще се мине към преподписване на споразумението за Синя коалиция.
Надежда Нейнски влезе в задочен спор с вицепремиера Цветан Цветанов. Нейнски посъветва вътрешния министър да издири хората, които имат общи фирми с Алексей Петров.
Ще му дам и един жокер - да се огледа първо около себе си, посочва Нейнски в изявление до медиите във връзка с казаното по-рано в понеделник от Цветанов. Пред БиТиВи той критикува бившия член на СДС, заявявайки, че въпреки позицията й на демократ, докато сините са били на власт не са разкрили досиетата. Цветанов атакува Нейнски за отношенията й с Алексей Петров и допълни, че според него има договаряне между структурите на Петров, Нейнски и Костов.
Напомням му, че негова основна задача е да намери извършителя на атентата в Бургас и да даде възможност на Външно министерство да си свърши работата, за да влезе България в Шенген, отвръща му Нейнски. Тя го призовава да извади документи и да докаже твърденията си. Когато един вътрешен министър и вицепремиер си позволи да фабрикува и тиражира слухове, това вече е опасно за демокрацията и руши държавността.

Станете почитател на Класа