ДСБ поиска оставката на Борисов заради Чакъра

Бойко Борисов трябва да се оттегли от поста министър-председател, заявиха от ДСБ. Евродепутатът от ДСБ Светослав Малиновкоментира случая с Тодор Тодоров-Чакъра и решението на Европейския съд по правата на човека от миналата седмица. Неприятно сме изненадани, че едно събитие, свързано с решение на Европейския съд по правата на човека, мина почти незабелязано през българските медии и не предизвика особени реакции, каза Светослав Малинов. "Българското правителство беше осъдено за нарушаване на Конвенцията по правата на човека. Става дума за полицейското насилие по време на акцията срещу Тодор Тодоров-Чакъра, за което Бойко Борисов е пряко отговорен. В осъдителната присъда изрично е записано, че вътрешният министър тогава е разпоредил да не се предприемат никакви действия, докато не пристигне главният секретар. Борисов пристига, поема нещата в свои ръце и всички знаем какво се случва", заяви Малинов. Според него, щом има присъда, има извършено престъпление, а реакцията на Борисов, че не се чувства виновен, означава, че България отказва да спазва договора си с ЕС.
След няколко седмици премиерът ще обсъжда общите политики на съюза като човек, чието име фигурира в осъдителна присъда, което е абсурдно, категоричен е Малинов.
ДСБ иска прокуратурата да разследва ролята на Бойко Борисов в тази акция, а самият Борисов да подаде оставка като министър-председател. Според Светослав Малинов, в момента с мълчанието си по този случай, българските институции дават най-тежкото доказателство, че не сме за ЕС.

 

Станете почитател на Класа