Борисов: Трябва да ми се даде време да изпълня това, което съм обещал

Нашето правителство дава повече отколкото предишното правителство в условието на финансова и икономическа криза, заяви премиерът Борисов, предаде репортер на БГНЕС.
Министър-председателят смята, че удовлетворението на хората може да се върне, само когато видят виновниците за милиардите изхарчени по проектите АЕЦ "Белене“ и пътя "Цанков камък“ в затвора. Борисов подчерта, че още преди месец е казал на протестиращите срещу ГМО, майки, че той самият ще гарантира отглеждането на ГМО у нас да се забрани, и вчера това е станало факт. "Един месец подскачаха по площадите, някои ги караше да подскачат“, отбеляза министър -председателят. Той призова да му се даде време за да изпълни това, което е поел като ангажимент. Премиерът попита медиите защо не са се заинтересували, как ще се изразходват парите за строежа на пътя „Цанков камък“. В коментара си той дори ги обвини, че са си мълчали за преводите на стотици милиарди лева от НЕК . "Можехте да бъдете на „Цанков камък“ и да следите пътя, сега хората да ви изпратят на „Белене“, на този гьол, да ви изпратят на „Цанков камък“, и на АМ „Марица“. По отношение на утрешните протести на полицаи и данъчни служители, правителството има два варианта за действие. "Единият вариант - отпускаме въженцето, с което държим дефицита, подвеждаме се по всички популисти, които го препоръчват и всички ние, след 5-6 месеца обедняваме тотално, събаряме борда и ставаме Гърция. Само, че Гърция има много сериозно лоби в света. Българите го нямат и ние отново ще бъдем посочвани много по-тежко с пръст, отколкото Гърция, подчерта българският министър председател. Той призна, че в условие на криза на правителството му се налага да избира между пенсионерите, майките и социално слабите от другите, които са по-действащи“. Говорим за половин, една година. Трябва да издържим, в противен случай ще фалираме държавата“, коментира премиерът, като по негово мнение, ако се изхарчи фискалния резерв, всички ние ще се превърнем в една руина. Исканията на полицаите Борисов коментира с думите "Мили полицаи, защо не отидохте и не ги арестувахте още тогава, там на Цанков камък, защо не ги арестувахте на Белене, защо не арестувахте и не спасихте парите на данъкоплатците“. Той е убеден, че синдикатите ще приемат всичко разумно, което им се предложи. Премиерът каза , че се колебае, дали ще посети утрешния протест, защото вече се е срещал със служителите на МВР и им е обяснил ситуацията. "Искам да попитам българите, искат ли държава за пример или искат да ни сочат с пръст“, категоричен е премиерът. Премиерът отново даде за пример гръцката страна, в която неговият колега Георгиос Папандреу иска данъци от църквата, а в Гърция тя е "свещена крава“.
Аз няма да обера греховете на тези, които са ни довели дотук, обяви Борисов. По негово мнение предишните управляващи трябва да си заровят главите си от срам заради това, което са причинили на държавата. "Паникьосан не съм, притеснен съм от това -н е съм вярвал, че можеш да направиш НЕК задлъжняла с 1,2 млрд.лв. За това, че са се загубили тези пари трябва да има възмездие“, категоричен бе Борисов.
/БГНЕС/

Станете почитател на Класа