Гипсираната Ренета Инджова: Хората още ме обичат

"Хората ме обичат, това се вижда от факта, че съм сред протеста. Няма как да не бъдат с моя народ, с неговите страдания, с неговите тегоби. Затова не исках портретът ми да виси в залата на Министерския съвет". Така бившият премиер Ренета Инджова коментира неотменното си присъствие на бунта, вече 36 дни, въпреки че е със счупена ръка. 

 

Миналата седмица тя бе пусната от Институт "Пирогов" след операция на китката при инцидент с мъгляви обстоятелства, след като стана ясно, че тя е паднала край дома си в столичния ж.к. "Хаджи Димитър", а след това се разбра, че неизвестен индивид я е бутнал. 

В телевизията на Слави Трифонов, където Инджова е чест гост, тя заяви, че част от уродливите политически модели, които се наблюдават днес в страната, са се зародили преди цели 30 години. "Сега виждам сбъднати мечтите си, но има още много за какво да се борим", коментира тя. И заяви, че според нея Европа умишлено си затваря очите за случващото се в България. Бившият премиер е категорична, че у нас няма абсолютно никакъв контрол върху харченето на европейските средства - и управляващите у нас, и в Брюксел знаели отлично за това. 

Инджова заяви, че от телевизионното студио отново се отправя към протеста, за да бъде сред бунтарите с искане за оставка на кабинета "Борисов-3".

Станете почитател на Класа