Анонимен сигнал за взривно устройство затвори жп гара Горна Оряховица

Анонимен сигнал за взривно устройство затвори жп гара Горна Оряховица. Районът на гарата е отцепен, полицията претърсва за взривното устройство. Това съобщиха от пресцентъра на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Анонимният сигнал за поставена бомба на жп гара Горна Оряховица е подаден в 14,40 часа в Регионална инспекция „Безопасност”. Своевременно е уведомена транспортна полиция и органите на МВР и служителите на Национална компания „Железопътна инфраструктура” незабавно предприеха необходимите мерки за извеждане на пътниците от приемното здание, а районът на гарата, вкл. и І перон е отцепен с полицейски ленти в периметър от 15 метра.
От съображения за сигурност, влаковете не спират пред гарата, а в края на пероните. Билети се продават във влаковете. Претърсването на гарата продължава. От началото на 2009 г. системата на железниците е подложена на системен телефонен тероризъм. В рамките на само една седмица от 10 януари до 16 януари 2009 г. с бомба са заплашени гара Димитровград, гара Сливен, гара Копривщица и влака София – Варна. Няколко дни по-късно (на 22 януари 2009 г.) заради предупреждение за поставена адска машина е затворена и гара Пловдив. За щастие във всички тези случаи след извършените проверки взривни устройства не са намерени.
„Черният хумор” за поставени бомби е за сметка на комфорта и спокойствието на пътниците и е пречка за предоставянето на качествена услуга. Освен това, всяко затваряне на гара или закъснение на влак заради бомбена заплаха, носи икономически загуби както за клиентите – пътници и превозвачи, така и за НКЖИ, и жп операторите.

Станете почитател на Класа