"Нотариусът" е един от лейтенантите на статуквото, с което днес умните и красивите управляват

"Нотариусът" е един от лейтенантите на статуквото, с което днес умните и красивите управляват
  • Written by:  Явор Дачков
  • Date:  
    20.02.2024
  • Share:

Гледам как умните и красиви политици, активисти и журналисти (подредени около масата на властта) се гърчат по темата за така наречения Нотариус. 

 

 

Дума не обелват по същество и покриват скандалното си мълчание с порой от приказки, нищо неказващи интервюта и публикации по тъча. А тя работата е ясна като бял ден. 

"Нотариусът" е един от лейтенантите на статуквото, с което днес умните и красивите управляват. Те го знаят много добре, статуквото също знае че са Кики, Ники и Мики, които искат просто да са на власт, да пътуват в чужбина и да вземат някой лев от далавера и спокойно им дава ефирно време, за да не казват нищо по темата.

 Хем хубаво да я обговорят, хем да не посочат имената на шефовете на Нотариуса, с които са на ти и си викат на галено в парламента. 

Христо Иванов е станал невидим като полтъргайст на съдебната реформа, а всички активисти на "Америка за България", които взеха милиони от фондацията, за да си чешат езиците за съдебната реформа в последните години се правят на улави по телевизиите и концептуализират локуми, обидни за елементарната интелигентност. 

А като си помисля - разнищването на казуса с "Нотариуса" до край - можеше да свърши по-голяма работа в каузата за повече справедливост от хиляда промени в Конституцията, сто нови комисии КПКОНПИ и изцяло ново НПК. 

Можеше, ако имаше поне един човек с характер, без корист и с тежест. Достатъчно е един да излезе по една телевизия и да каже няколко думи на място с няколко имена. Да опише този безобразен примитивен бандитизъм, който управлява тази нещастна страна. 

И най-важното - без зависимост и тънката сметка, че иска да махне едната мафия, за да настани другата на нейно място. 

Треторазрядни мошеници са умните и красивите. 

Нищо чудно, че искат да кръщават улици на треторазрядни мошеници от други страни. Пошла продукция на американския политически инженеринг със здрави комунистически корени.

Станете почитател на Класа