Зелени коридори за депутатски имунитет

Зелени коридори за депутатски имунитет
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.03.2021
  • Share:

Неделя. Виждам опашка. Нареждам се. Питам: за ваксина е, нали? Не, отвръща ми последният, това е опашката за хейтене на преподаватели в НАТФИЗ. Пак е само от съвестни граждани. Брех, мисля си, много дълга излезе тая постановка. Обаче как да спреш хората да се вълнуват от театър?! Редя се. То и моето мнение е, че Сфумато е гола вода. Все пак навремето беше баня. И аз съм се събличал там, какво си мислите.

Изведнъж отнякъде идва Маргарита Младенова, приканена да обясни какво е искал да каже Добчев. Сякаш говори на казахстански. Опашката слуша, но не разбира. Казусът става още по-засукан. Всеки има своя интерпретация; ех, къде е Брехт да ни види! Истерясваме разголени в масова културна ваксинация. Какво има предвид Добчев, че се слагала на мъжете? Я колко феминистки са се долетели. Сложете и на тях. Оле мале, какъв абсурден кошмар!

Ама какво се напрягам и аз?! Да не би да съм буден гражданин, та аз спя. Това е само тежък сън. Или лек страничен ефект. При всички случаи подлежи на поставяне; сцена има, желаещи да участват в пърформанса - бол.

 

Понеделник. Одобрявам решението ваксинациите да са денонощни. И все пак, ако някой цъфне в 3:20 сабахлен, медицинските лица да имат едно на ум. Макар че то пък казаха да не се пие след ваксинация, не преди нея. Ако не вярвате, питайте Кунчев? Той отговаря на всякакви въпроси от населението.

Можело ли, интересуват се хората, да се прави секс след като ги боцнели. Да, по принцип не е невъзможно. Но ако преди това не сте можели, не разчитайте чак толкова на ваксината. AstraZeneca е това, не Pfizer. Още сексуални уточнения: хора с различни ваксини също ставало да се съвокупляват. Що за питане е това. Какво пропускам?

Има вече Tinder за ваксинирани ли? Или вече цари любов и равенство между фармацефтичните гиганти. Както и да е, не е моя работа. Малко тъпо ми се струва, че ваксините са безплатни. Голям удар е това по Маррешки. Понеже той щеше да ги пусне по-евтино. За ефект.

 

Вторник. Целият фейсбук е в картончета. Нямаме лустрация, а са осветлени доброволните сътрудници. Тъпа аналогия, извинявам се официално. Това са имунизационните сертификати. Или дипломи да кажа. За завършена практика. Не знам така ли се препоръчва от медицинска гледна точка, та да действа по-добре ваксината. Или е само съвременната ни форма на гордост и героизъм. При всички положения: браво!

Обаче защо не ги ламинират тия картончета, че да се носят на гърдите постоянно. Не смогвам да следя кой има и кой - не. То, вярно, че съм си направил една екселска таблица, в която прилежно вписвам здравния ви статус, веднага щом ми го обявите, но стават и грешки.

Евала на Израел, че са въвели значки за разпознаване! Опа, я да внимавам повече в каква тема замесвам евреите, че утре Орлин Горанов ще ме цитира и ще трябва после да ми бере срама. Не ми се ще да споменавам напразно звездите, но на Марс леко духало. Имаме запис вече. Звучи като дрелката на комшията в неделя сутрин, но някак си по-глухо. Вятър работа.

 

Сряда. Днес е ден за телевизионно покаяние. Сашко Кадиев си посипа главата с пепел, че бил хомофоб, без да усети. Нямало вече, без да иска, да прави такива неща. После и Орлин Горанов помоли за прошка всички жертви на Холокоста, които са обидени от предаването му "Последният печели". Апропо, в интелектуално отношение и мен това състезание ме обижда - оня ден победителят предположи, че Берлинската стена паднала през март 1999. Егати европесимиста. Още малко дистанционно обучение и тия там ще ни се виждат като академици.

В Мастършеф Силвена Роу вика на един 55-годишен дребен виетнамец: "Колко си висок, Куанчо, дю-дю". Настоявам да се извини за дискриминация на чужденци. И по принцип за сексуален тормоз на зрителя. Толкова е атрактивна, че се чувствам леко неудобно всеки път, като отвори уста. А тя, пусто, е длъжна от всичко да опита, че нали оценки дава.

 

Четвъртък. Поотшумя, уви, темата за Добчев и Бакалова. Но аз предлагам, след като чухме какво мисли преподавателят й от НАТФИЗ за нея, да питаме за мнение класната й от гимназията. Необходими са ни теми за обществен дебат, как иначе да покажем, че ни е скъп успехът на другите, без самите ние да се изкажем за него.

Междувременно ваксините свършиха. Язък за всички тия математици в щаба, как никой не се сети да ги преброи преди масовото раздаване. Това, разбира се, не значи хората да не се редят. Българинът чака на опашка и когато няма. Даже най-вече тогава. Иначе двоен успех за правителството - хем въведе масова имунизация, хем овладя хаоса в нея, като я спря.

Усилено се говори за ваксинационни паспорти. Държа да кажа, че съм тотално "за". Но какво правим, ако човек ги загуби?! Затова предлагам да се въведат за по-сигурно татуировки на предмишницата. Вярвам, че не обиждам някакви организации с тази идея, в името на чистотата на ЕС е.

 

Петък. Сутринта Слави предупреди, че надвечер ще каже нещо важно. Ще ни съсипе от очаквания тоя човек значи. Но какво да се прави - хубавата работа бавно става. Ето, и Божков ни държа в напрежение кой ще му носи мандата. Накрая си хареса Готи от БНО. Помня го от предишните избори, чудесен спесимен. Вижда се, че с голота и амбиция човек може все пак да забогатее. А вие сте седнали да се чудите защо пак е актуална темата за легализирането на проституцията.

Настана вечер, месец изгря и звездите на Слави обсипаха екрана. Много интересно представяне, дума да няма. Но ако папата на шоубизнеса не беше измислил как да впечатли аудиторията, не знам кой. Така че фактът си е факт. Слави най-добре си ги представя нещата за бъдещето. Някакви мрънкат, че нямало визия за културата. Лаици. Че то това е най-лесно, цял фейсбук е пълен с кандидати, както се видя тия дни. Не разбрах обаче кой ще отговаря за външната политика. Понеже Мария Бакалова засега ни представя пред света, ама утре може да й излезе и друга работа.

 

Събота. Последният, викат, печели. Не знам тоя принцип важи ли напълно при листите. Гледам, и Жени Калканчиева се наредила на опашката. 6-а в Света, ама 11-а в Хасково. А какво амбициозно момиче беше навремето. Сега - до ВМРО стигна. Да не ме разберете погрешно, съставянето на листа не е лесна работа. Или трябва да ти дойде редът по старшинство, или да използваш зеления коридор и да побързаш да минеш. То неслучайно се казва "депутатски имунитет".

Навсякъде, гледам, ни предлагат вирусолози за парламента, а тая наша политика ми се струва, че повече от психиатри има нужда. Но да не давам акъл, че ще ме пишат и мен. Един от страховете ми е да не ме изберат зорлем за депутат. Понеже скоро, имам чувството, ще стане задължително за всички да са ти турили кандидатура. При някои - и по две се налагат даже. Лично аз ще изчакам да минат още тестове.

А междувременно утре вечер ще си вържа мартеничка с Мария Бакалова. Сега е моментът да им го върнем на американците за всички техни традиции. Дойде и нашето време!

Драго Симеонов

 

Станете почитател на Класа