Богатите също плачат

Богатите също плачат
  • Written by:  Classa.bg**
  • Date:  
    18.01.2021
  • Share:

Само си мислим, че хората, които нямат проблеми със сметките за тока, таксата за стълбището и картата за цялата градска мрежа, живеят безгрижно и щастливо. Както би рекъл завистливо някой от тях, като чуе за какво им завиждаме – „Да ви имах проблемите”!

 

Един от най-богатите хора в света, който според някои предсказания (цитирани от „168 ЧАСА”) дори щял да си купи цял Кипър, всъщност „Не се чувства добре на събрания на съвета на директорите или на срещи с инвеститори, затова се опитва да ги сведе до минимум, ограничавайки времетраенето им до шест часа в годината. Срещите му се организират по „правилото на двете пици” – ако присъстващите не могат да бъдат нахранени с две пици, значи са прекалено много и срещата не се състои” – разказва за трудните милиардерски дни на Джеф Безос „ТРУД”.

 

Да не говорим, че след развода, струвал му сума ти милиарди, „Безос не пропуска още един ритуал, свързан с храненето – измиването на съдовете. „Почти съм сигурен, че това е най-сексуалното нещо от всичко, което правя“, твърди той.”

 

Можем само да му съчувстваме и да се надяваме, че съдбата му не е като на един друг останал в историята властелин на света (или поне на по-голямата част от Европа) – според „168 ЧАСА” „Болест превръщала Наполеон Бонапарт в жена”.

 

Има и картинка – вярно, панталоните му са теснички. Макар това да не е научно доказателство, все пак може да се направят обосновани предположения!

 

Проблеми си имат дори и нашите милиардери – все нещо в личния им живот не върви! „24 ЧАСА” съчувствено отбелязва, че „Васил Божков сърдит на Румен Радев, вече не го харесва”.

 

Президентът имал неблагоразумието да пренебрегне партията на дубайския ни сънародник за предизборните консултации и това предизвикало разрива в отношенията. Е, случва се и в най-добрите семейства!

 

Междувременно се оказа, че работата от дома си има и своите неудобства – бургаският съд според „България днес” отказал да промени мярката за неотклонение на нарочен за местен наркобос, защото „Митьо Очите може да ръководи банда от дома си!”

 

Ами – щом таблицата за умножение може да се учи надомно, цели фирми да се управляват от лаптопа върху канапето, защо да не може и някаква си банда!

 

За да не си помисли някой, че пренебрегваме пандемията, завладяла света и вестникарските страници, отваряме „СТАНДАРТ”, от когото ще научим, че общинарите (председател на общинския съвет плюс двамата му заместници) „Не били общинари с връзки, а посланици на ваксината”. Така поне обяснил директорът на местната болница – че те „били доброволци в кампания за популяризирането на ваксината”.

 

Правилно – сега, когато хората научат, че ваксини се бият с връзки, ще забравят предразсъдъците и предубежденията и ще се наредят на опашка пред болниците!

 

За да не си помислите, че всичко в живота е мъка и печал – една оптимистична новина от „ТЕЛЕГРАФ” – че „След смяната на гърдите Емануела си ремонтира и носа”.

 

Хората смениха летните гуми със зимни – защо да не си смени и красавицата нещо с по-подходящо за сезона!

 

Е, сега вече можем да спим спокойно!

 

Румен Белчев

 

 

Станете почитател на Класа