Цветан Цветанов коментира случилото се на срещата на ГЕРБ

Лидерът на Евро-атлантическия клуб и бивш зам.-председател в ГЕРБ Цветан Цветанов отправи критика към решението на управляващата партия да събере актива вчера в "София Тех Парк". На срещата имаше разправии между привърженици и противници на ГЕРБ, имаше и спречквания с журналисти. 

 

 

Според бившия втори в ГЕРБ е имало агресивно поведение от членове на партията, които уронват престижа й. Мнението си Цветанов изрази във фейсбук.

"За мен е непонятно и неприемливо днешното агресивно поведение на отделни лица от ГЕРБ спрямо журналисти и общественици. Това е непредизвикано погазване на елементарни демократични права и то в условията на изострена от протестите обществена обстановка. Волю-неволю срамът от безобразията беше "пришит" и на честните и почтени членове и симпатизанти на ГЕРБ, присъствали на сбирката", казва той.

И дори е по-остър в мнението си, че: "Ръководството на ГЕРБ очевидно губи опорни точки и действа първосигнално, но трябва ли редовите членове и симпатизанти на ГЕРБ да плащат цената на нечие самозабравяне и страх?".

Иначе от ГЕРБ отрекоха да имат общо с мъжете, дръзнали да има физическа саморазправа с присъстващите се. Казаха, че е имало провокации.На вчерашната Национална конференция премиерът Бойко Борисов изясни ситуацията около оставката на правителството. Конкретно решение той не даде, но посочи възможните варианти. Като най-любопитен се очерта този - Борисов си подава оставката на министър-председател, но съставът на кабинета се запазва и продължава мандата си в рамките на сегашното 22-ро Народно събрание. При такъв случай изборите остават за март месец. Вариантът за предсрочен вот е по-малко вероятен.

Станете почитател на Класа